Kezdőlap Életmód és egészség A tudatos bőrápolás 10 lépése

A tudatos bőrápolás 10 lépése

7 min read
0
0
1,029

Nem elég a jóra vágyni, azért tenni is kell. Nincs ez másként a szép bőrrel sem. A szép és egészséges bőr receptjében semmi ördöngösség nincs, csupán néhány egyszerű, megszívlelendő jó tanács, melyek betartásával elérhető és megtartható az ápolt, ragyogó bőr.

Depositphotos_51774639_m-2015

1. Elhatározás
Mint minden, ez is csupán szándék kérdése. Eldöntöm, hogy mennyire figyelek oda magamra, s most azon belül kiemelten a bőrömre, vagy nem.

2. Tisztában vagy-e a bőrtípusoddal?
Hiába a sok jó kozmetikum, ha nem a bőrtípusodnak megfelelően választasz, nem biztos, hogy igazán látványos eredményt fogsz elérni.

3. Odafigyelés
Noha mindenkinek van egy alap bőrtípusa, ezt azonban sok minden befolyásolhatja, ezért tekintettel kell lennünk rá, hogy a bőrünk egy komplex rendszer, mely kölcsönhatásban áll a külső-belső körülményekkel.
Ilyen a táplálkozás, a kedélyállapot és az időjárás.

4. Egy jó rutin
Egy tudatos bőrápolónak van bőrápolási rutinja. Nem csak olyankor ápolja jobban magát, amikor eszébe jut, vagy valamilyen fontos eseményre szeretne hirtelen azonnal csodásan kinézni, hanem minden nap. Ilyenek a reggeli és az esti arcápolási lépések. Például minden reggel megmossa és mondjuk hidratálja az arcát, esténként pedig alaposan megtisztítja a bőrét a napi sminktől és szennyeződésektől és több lépésben gondolkodik. Tisztítás, tonizálás, hidratálás. Ehhez elengedhetetlen a következő lépcsőfok:

5. Rendszeresség
Testünk és bőrünk szereti a rendszeres odafigyelést. Ahhoz, hogy jól működjön, rendszeres karbantartás szükséges.

Dollarphotoclub_653036541

6. Megfelelő minőségű kozmetikum
Nem véletlen került a 6. helyre, a jó kozmetikum megválasztása, mert bár nagyon fontos, az előzőek nélkül egyetlen csodás kozmetikum sem képes arra, hogy megoldja a bőrápolást. Nagyon fontos azonban, hogy jól válasszunk, mert egyáltalán nem mindegy mi kerül nap, mint nap a bőrünkre. Minél természetesebb, minél inkább mellőzi a mesterséges adalékanyagokat, annál jobb. S bár rengeteg a választék, nem is olyan könnyű rálelni arra, ami hosszú távon beválik.

7. Folyadék
Lerágott csont, de a listában elengedhetetlen, hogy inni, inni, inni, kell! A vízhiányos bőr hajlamos leginkább arra, hogy korán megmutatkozzanak rajta az öregedés jelei. A víz elengedhetetlen a test anyagcsere-folyamataihoz és a méregtelenítéséhez. S ha ez nem működik megfelelően, az szinte azonnal meglátszik a bőrünkön is.

8. Pihenés
Egy másik fontos tétel, mely nélkül nincs szép bőr. A bőrnek is nagy szüksége van a folyamatos regenerálódásra, melyet leginkább az alvás során kaphat meg a legtermészetesebben. Ha nem figyelsz a rendszeres, megfelelő pihenésre és relaxálásra, az meg fog látszódni.

9. Extrák
Néha bizony jól esik a külön kényeztetés az élet sok területén, s ez alól a bőrünk sem kivétel. Pár naponta, vagy hetente egy-egy plusz ápolási, vagy tisztítási folyamatot a bőrünk nagyon is meg fog hálálni. Ez lehet egy ápoló arcmaszk, pakolás, egy méregtelenítő szauna, vagy egy arcmasszázs.

10. Boldogság, (ön)szeretet
Ismerjük a mondást, a boldog nő a legszebb nő, s ezzel én is teljesen egyet értek. Ezért merjük nyugodtan felkutatni az életben azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek minket és segítsünk magunknak megtanulni a saját belső szépségünk elérését!

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés ebben a témában Életmód és egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

5 lenyűgözően egyszerű tipp, hogy a legszebb formádban ünnepelhess

Hogyan tehetsz magadért is, amikor annyi mindent teszel másokért? …