Itt van az ősz, itt van újra, szép, mint mindig énnékem, ki tudja mért, én szeretem, csak a bőröm nem.
Nagyjából így tudom jellemezni az új évszak hangulatát, ha úgy érzed Rád is igaz, olvass tovább!

Végre vége lett a nyári forróságnak, ami köztudottan megviseli a bőrt, kinek kicsit, kinek jobban. Én már nagyon vártam az enyhülést hozó őszt, ám a bőrömnek nem tetszett.

Nyár közepe táján ráálltam a Cosrx-re, amivel szépen megvoltam a nagy melegekben is. De bárhogy figyeltem, a bőröm az ősz elején nem volt jó állapotban. Dehidratált lett, nyúzottnak tűnt és még a smink se mutatott rajta sehogy. Nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak a nyári ruháimat, de a nyári bőrápolóimat is szelektálnom kell.

Mielőtt bemutatom, hogy milyen megoldást találtam, egy kis kitérővel szeretném leszögezni, hogy ha Te is ilyesmin mész át, az teljesen természetes. Érdemes jó szívvel elfogadni, hogy testünk, ahogy az időjárás, változásokon megy át.

Amit tehetünk, hogy támogatjuk.

autumn-skincare-tips

Tippek:

::: Belsőleg nagyon jót tesznek a gyógyteák, amiket most már jól esik a hűvös reggeleken, vagy estének kortyolgatni (ízesítés NÉLKÜL, úgy hat igazán!)
::: Ne hagyjunk fel a nap közbeni bőséges folyadékbevitellel és szedjünk bátran B-,C-,és E-vitaminokat, amik mind jót tesznek a szervezetünkkel, hajunkkal, bőrünkkel, körmeinkkel.
::: Ha a nyáron nem is éreztük szükségét, lassan előkerülhetnek a multivitaminok is.
::: Ha tisztító kúrában gondolkodsz, még most kezdj neki, mielőtt beköszönteken a fagyok és a tél! Télen az emberi szervezet is takarékos üzemmódban van, nem olyankor kel nekiállni mindenféle felkapott módszerrel pucolgatni!

Még nem késő átmenni tücsök-üzemmódból szorgos hangyába, hogy aztán élvezhesd munkád gyümölcsét a téli hónapok alatt!

Bőröd is meg fogja hálálni, ha most odafigyelsz a jeleire és támogatod. Ne feledd, a száraz, dehidratált bőrön hamarabb meglátszódnak az öregedés jelei!

Ebből kiindulva én is újragondoltam az őszi bőrápolási rutinomat! Beszereztem egy nappali mélyhidratálót és figyeltem a hatást.

S itt jön a csavar, ami alapján azt mondom, merjetek nyugodtan kísérletezni és ne kövessétek vakon a leírásokat: Fura módon a nappali mélyhidratáló nekem ESTÉRE vált be!

Az én bevált rutinom:

Reggelre megmaradt a Cosrx, mert a bőröm nagyon szereti.

Sminknek a PURITO Cica Clearing BB krém vagy BB krém, mikor melyikre támad kedvem.

Estére: Pobling arctisztító készülék + arclemosó hab és a hidratáló

írta: Anna Vent

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük