Az évkezdés nem mindig könnyű. Sőt, általában nem az. Az ünnepek alatt nem mindig lehet eleget pihenni, ám a világ elvileg azt várja, hogy az év elején pörögj, mint egy kis búgócsiga és mindezt sugárzó mosollyal az arcodon.

Hát persze, hogy időnként lemerülünk, elfáradunk, töltődésre van szükségünk. Ezt sokszor észre sem vesszük, csak annyi jön át, hogy morózusak vagyunk, türelmetlenek, ingerlékenyek és a környezetünk nap, mint nap Grumpy cat-ként lát.

A másik véglet, hogy összeszorított fogú vigyorral bizonygatjuk, hogy minden rendben. Magunknak is, de közben azt érezzük, hogy valami nem oké. Ilyenkor sok apróság segíthet, hogy jobban érezd magad, összeszedtem párat, amik nekem mindig bejönnek.

1.) Virág

Miért kéne hozzá pasi, vagy valamilyen jeles alkalom, hogy virágokkal vegyük magunkat körbe? Nőként a harmónia és a szépség egyfajta igény és létállapot, amihez a kedvenc virágunk jelentősen hozzájárul! A szürke hétköznapokat, a lakást, az irodát nagyszerűen feldobja, csak úgy, mint a kedvünket! Igazán nem kerül sokba néhány szál virág egy vázába, a jó kedvünk viszont megfizethetetlen! 🙂

2.) Szép smink

Ha rossz a kedved, már csak azért is rúzst és szemfestéket elő! A hangulatodhoz hozzájárul az, hogyan érzed magad a bőrödben, ezért főleg ilyenkor dobd fel magad! A tükörbe nézve elégedettebb vagy és még ha nem is segít számot tevően, legalább legyél stílusos, ha már morcogsz! 😉

3.) Borotválkozás

Viccesen hangozhat, de mielőtt nevetsz, gondolj bele, ha hosszú távon rossz kedvű, vagy melankólikus vagy, könnyebb elhagyni magad és pont nem érdekel, hogy mekkora dzsungel nő itt-ott amott. Ez viszont ördögi körhöz vezet, mert minél szőrösebb vagy, annál igénytelenebbnek érzed magad, ami nem segít, hogy vidám legyél. Légy szexi! A párod is biztos méltányolni fogja, ha pedig valami izgis kaland van kilátásban, (ami szintén jó kedvre deríthet) ne ezen múljon!

4.) Vásárlás

Köztudott, hogy a nők számára (legalábbis akik szeretnek) a vásárlás egyfajta endorfin termelés. Nem kell,hogy óriási reklámszatyrokkal megrakodva érj haza, elég, ha beugrasz mondjuk egy drogériába és megleped magad egy új körömlakkal, vagy ráakadsz valahol egy dekoratív nyakláncra, vagy fülbevalóra.

5.) Forró fürdő

Az örök kedvenc. Persze gyertyákkal, finom zenével. Az igazán profik magukkal visznek egy pohár bort és a kedvenc könyvüket/magazinjukat. Ha egy haj-és arcpakolással is megspékeled, szinte újjá fogsz születni.

Semmiképp se a környezetünktől várjuk elsősorban, hogy a hangulatfelelősünk legyen! Hiszen mindenki más is elvan a maga gondjával-bajával, lehet segíteni, de csakis önkéntes alapon és nyilván Te sem örülnél, ha azt éreznéd, hogy a Te feladatod bárkit is boldoggá tenni.

Tanuljuk meg magunkat boldoggá tenni, jöjjünk rá újra és újra, ha kell, hogyan lendítsük át magunkat a saját holtpontjainkon. Ez az igazi öröm!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük