Nagyon sok híres szépség volt a történelem során, szépségük titkát még évszázadok elmúltával is próbálják az emberek kideríteni.

Hwang Jin Yi volt a leghíresebb gisaeng a XVI. században. A gisaeng táncos, zenész szórakoztató örömlányt jelöl, akik roppant műveltek és szépek voltak. Lady Jang Hee-bin híres femme fatale volt a XVII. században. Először udvarhölgy volt, majd a király ágyasa lett. Később fiút szült a királynak, ekkor emelték Hee-bin rangra, majd nem sokkal később ő lett a királyné, fia pedig a trónörökös. Empress Myeongseon, más nevén Min királynő, Gojong király első felesége volt a XIX. század második felében. Shin Saimdang koreai művész és író, a koreai konfucianizmus anyja. Ők mindannyian kiemelkedő szépségek voltak. Bár a történelem különböző korszakaiban éltek, volt egy közös vonásuk, mindannyian a természet erejét használták fel szépségük megőrzésére.

Ezek a híresen szép nők mind természetes növényi összetevőket használtak, ezzel táplálták szépségüket, hogy az minél tovább megőrizze különleges ragyogását. Azt tartják, hogy Hwang Jin Yi a ginszenglevélből készült fürdőknek köszönhetően őrizte meg bőre ragyogását, fiatalságát még akkor is, amikor már középkorú volt. Amikor a hölgyek túlnyomó részben kozmetikai szappanokat használtak, Lady Jang szójaporral tisztította az arcbőrét. Min királynő, a sápadt császárné, nagyon sok zöld teát fogyasztott. Shin Saimdang gyönyörű, fényes hajának titka a kaméliaolaj volt.

Jelenleg a kozmetikai márkák igyekeznek visszatérni és újra alkalmazni a hagyományos természetes összetevőket – mint a ginszeng, a szója, a zöld tea és a kaméliavirág –, ezek egyre népszerűbbek. A ginszeng olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik a ráncokat és rugalmasabbá teszik a bőrt. A szója fokozza az anyagcserét, a zöld teának fehérítő hatása van. A kaméliaolaj megóvja a hajat a napvény káros hatásaitól, valamint segít bezárni a nedvességet, megakadályozza a haj dehidratációját.

A „Donguibogam” szerint, amely a koreai hagyományos orvoslás klasszikus szövegeinek gyűjteménye, az ember teste jelentős változásokon megy keresztül minden hetedik évben. Ezen elmélet szerint az öregedési folyamat 35 éves korban válik a legmeredekebbé. Ekkor a bőr nedvességszintje és a vér áramlása a bőrrétegekben drasztikusan lecsökken, a pórusok kitágulnak és az arcvonások kezdik elveszíteni eredeti alakjukat.
Segíthetünk bőrünk rugalmasságát megőrizni azzal, ha ebben a korban kiemelt figyelmet fordítunk a bőrápolásra.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük