Kezdőlap Aktualitások A nappali retinol használat bőrproblémákat okozhat

A nappali retinol használat bőrproblémákat okozhat

2 min read
0
0
1,641

Retinol használata nappal, bőrproblémák okaA retinol, más néven A-vitamin azonos biológiai hatású vegyületek összessége. Fontos szerepe van a retina működéséhez szükséges fényérzékeny anyag felépítésében, a csontnövekedésben, a bőrszövetek épségének fenntartásában. A retinol antioxidáns és gyökfogó hatású.

A fent leírt tulajdonságainak köszönhetően nagyon fontos összetevőként sok kozmetikumba bekerült a retinol , mivel kisimítja a ráncokat, antioxidáns hatásának köszönhetően nagyon jó bőrregeneráló.

Azonban arról kevesebb szó esik, hogy a retinol tartalmú kozmetikumokat nem érdemes napközben használni, mert ez csak további problémákhoz vezet.

A problémát az okozza, hogy a retinol nagyon érzékeny a napfényre, ettől a bőr kivörösödik és szeplőssé válik. A világosabb, érzékenyebb bőrűek számára még látványosabb káros hatásokkal bír egy retinol tartalmú kozmetikum, ha az nappal kerül használatra. Bőrgyógyászok azt javasolják, hogy a retinolt tartalmazó arckrémeket, szemránckrémeket kizárólag éjszaka használjuk, amikor nem érheti napfény a bőrünket. Így nem kell lemondani hatékony ránctalanító hatásáról és a veszélyek is elhárulnak, nem okoznak több bőrproblémát.

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés ebben a témában Aktualitások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

4 jel, hogy ideje lecserélni a téli bőrápolókat!

Mivel évszak változás jön, ideje megint egy kicsit tudatosan odafigyelnünk a bőrünkre, ami…