Korea divatot diktál a sminkek és a bőrápolási technikák területén, ez kétségtelen. Szép lassan eljutnak hozzánk is az év legdivatosabb make up trendjei, melyeket érdemes követni, hiszen a koreaiak az igényes és a természetes megjelenést preferálják, ötletesen feldobva és szépen hangsúlyozva.
Mit érdemes tehát idén és a következő évre nézve ellesni tőlük?

1.) Cica szemek

Jó hír, hogy a füstös szemek töretlenül hódítanak. Annyi változás kezd történni azonban, hogy az ártatlan, kerek kiskutya szemeket egyre inkább vagány, cicásra húzott szemek váltják fel.

Ezt nagyon könnyen kivitelezhetjük, legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy „faltól falig” fekete szemceruzával húzzák ki a szemüket. Alul, felül, végig összeérve. Nagyon látványos és kicsit retro is. Aki ezt régebben szerette, most is imádni fogja.

2.) Sima szemöldök

Az enyhén borzas, kedvesen kusza szálú szemöldökök elkezdtek lesimulni. A vastagabb, karakteresebb, teltebb forma még mindig tartja magát, azonban minél simább a felülete és minél egyenesebb az íve, annál jobb!

3.) Csillogás a szemzugokba

Azt már eddig is tudtuk és alkalmaztuk, hála a koreai divat követésnek, hogy ha a belső szemzugot világos, pasztell színekkel fedjük be, tekintetünk fiatalosabbnak és energikusabbnak tűnik.
Az új trend ezzel kapcsolatban: a csillogó szemzug!
A hétköznapokban talán extrém lehet még itthon, de bulizáshoz tökéletes!

4.) Natúr szemek, feltűnő ajkak

Egyre közkedveltebb ez a megjelenés, melynek lényege, hogy a szemeket vagy egyáltalán ki se sminkelik, vagy az ún. no make up sminkkel csak pasztell és bézs árnyalatokkal kontúrozzák.
Ennek ellenpontozásaként az ajkakat viszont látványos színekkel, gazdagon rúzsozzák, főleg matt rúzzsal.

Vörös, burgundi, piros, pink, sötétbarna, bármi belefér, csak látványos legyen!
Ez a trend jól jöhet azoknak, akik reggelente mindig késésben vannak. Én ebben is érzek egy kis retro-t, de nekem nagyon tetszik.

5.) Szeplők

Fura, de akinek nincs szeplője, bármit képes kipróbálni, hogy legyen.
Konkrétan szeplő-tapaszokat is lehet már kapni, de ugyanolyan elfogadott a barna szemceruza használata is.
Lényeg a lényeg, ha a bőrötök természetesen szeplős, ne rejtegessétek, ugyanis roppant trendi és bájos lett!

Természetesen, mint ahogy eddig is rengetegszer hangsúlyoztam, minden az egészséges, ápolt bőrrel kezdődik. A sminknek nem az a feladata, hogy elmaszkírozzuk magunkat, hanem hogy dekoratívan kiemeljük az arcunk, szemünk, ajkunk természetes formáit. Persze rengeteget segít, hogy a bőrünk megjelenése egységesebb és szebb lehessen, de érdemes ebben is a koreai mintát követni. A cél nem a bőrproblémák elfedése, hanem megelőzése, illetve célzott kezelése.

Nézz szét a koreai smink kínálatunkban és bátran kísérletezd ki magadon bármelyik itt leírt trendet!

Találd meg a hozzád illő alapozót is, hogy igazán elégedett lehess a mindennapi megjelenéseddel!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük