Mi, nők szeretjük, ha szépek vagyunk. Mi, magyarok szeretjük az olcsó és praktikus megoldásokat. Mi, magyar nők pedig imádjuk, ha szépek vagyunk, mindezt fillérekért.

Ennek szellemében osztom meg veletek az alábbi két koreai trükköt, amiről nemrég szereztem tudomást és amik szinte semmi pénzbe nem kerülnek, ám jelentősen képesek segíteni a bőrápolásban.

Szoktál rizst főzni otthon? A rizs olcsó és finom étel, ami a vonalainkra is vigyáz, ezért időről időre előszeretettel építjük bele a napi menünkbe. Miután megfőtt a rizs, a levét általában Te is kiöntötted eddig? Ha tovább olvasol, lehet, hogy ez után Te se fogod azonnal eltüntetni a lefolyóban!

A rizs víz ugyanis kiváló hidratáló!

Keleten évszázadok óta használják erre! Miután a rizs 10-15 percig ázik és fő a vízben, rengeteg bőrtápláló összetevő oldódik ki belőle. Természetes hidratáló, ragyogóvá teszi a bőrt, csökkenti a szem körüli sötét karikákat és világosítja a sötét foltokat.

Ha a víz kihűlt, márts bele egy vattakorongot, vagy vattapamacsot és mosd át vele az arcod. Természetesen csak akkor, ha a vízbe nem tettél sót, vagy bármilyen egyéb fűszert.

A második filléres megoldáshoz csak egy törölközőre van szükséged.

A tél Koreában rendkívül hideg (s ebből mostanság nekünk is kijutott) és általában minden háztartásban párásítót használnak, mert a hideg, száraz levegőben a bőr száraz, fakó, feszülős és dehidratált lesz.

Fűtéstől és szigeteléstől függő, hogy egy-egy ház, vagy szoba mennyire hajlamos bepárásodni. Ezért ez a tipp azoknak szól, akiknél nincsenek pára-problémák a lakásban, hiszen a túlzott pára sem egészséges.

Egyszerűen csak vizezz be egy törölközőt és tedd éjszakára a hálószobai radiátorra! Segíteni fog, hogy a bőröd ne száradjon ki alvás közben.

Plusz egy tipp: Csöppents rá 1-2 csepp nyugtató illóolajat. A kellemes illat segít ellazulni és jobbat alszol tőle!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük