Biztosan Ti is hallottatok már a smink ecsetek és szivacsok tisztán tartásának a fontosságáról. Én is. Ennek ellenére figyelmetlen voltam és elkövettem egy szarvashibát, aminek a bőröm látta a kárát. Ha nem akarsz úgy járni, mint én, ne kövesd el a hibámat!

Miért olyan fontos a sminkes szivacsok, púderes puffok és kis ecsetkék tisztán tartása?

Még akkor is, ha csak egyedül te használod, időnként át kell mosni ezeket az eszközöket, mert a felületükön rengeteg baktérium és kórokozó el tud szaporodni.

Elméletben én is tisztában voltam ezzel, de mivel csak alkalmanként használok sminkecsetet, vagy szivacsot, ez az információ sem gyökerezett bennem túl mélyen. Mostanáig.

Nemrég költöztünk. Horror az egész, aki költözött már valaha, az tudja milyen fárasztó. Féltve őrzött sminkjeimet és krémjeimet egy sporttáskába csomagoltam, mely aztán napokig állt egy helyben.

Múlt héten, amikor az egyik reggel olyan szépen sütött a nap, gondoltam lassan ideje lesz előbányászni a nyári sminkeket. Uccu neki, elő is kaptam a kedvencemet és jó kedvűen készülődtem. Este pedig igen csak rossz kedvűen néztem a tükörbe. Az arcom ugyanis tele volt kis, viszkető pöttyökkel és alattomos pattanásokkal.

Átsiklottam ugyanis a fölött, hogy ezt a sminket és vele a sminkes szivacsot tavaly ősz óta nem használtam és nem is takarítottam ki.

A saját bőrömön tapasztaltam meg tehát ennek a fontosságát. Szó szerint. Valószínűleg volt valamilyen komolyabb szennyeződés a sminkes szivacsomon, mert se előtte, se 1 nappal később, amikor elmúlt az irritáció, nem jöttek vissza a bőrbajok.

Úgyhogy csajok, teljesen őszintén mondom, hogy az elmélet nem hülyeség, a sminkes eszközöket időnként ki kell takarítani!

Ti jártatok már hasonlóan?

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük