Nyaralni csodálatos érzés, amennyiben jól sikerül minden. Ha a szállás igényes és kényelmes, ha a környezet szép, az ellátás rendben van, a programok jók, a társaság pedig kellemes, nagy probléma már nem lehet. De nekünk nőknek, ez mind mit sem ér, ha közben nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

A nyaralás édes pillanatait bizony meg tudja keseríteni, ha nem megfelelő öltözetet választunk a programhoz, ha a hajunk kezelhetetlen, a sminkünk lefolyik a melegben, vagy a vízben, vagy ha kijön rajtunk valami bőrprobléma, netán ha SOS szükség lenne valami apróságra, ami elmaradt. Mindannyian remekül akarunk kinézni a rólunk készült fotókon.

Így voltam ezzel én is, így aztán ezeket a dolgokat nem bíztam a véletlenre. Csakis a biztos minőségre mentem, ezért volt pár dolog, ami nélkül el sem indultam volna.
Többek között az általam legalapvetőbbnek tartott koreai kozmetikumaim nélkül sem.

Nem is csalódtam, a bőröm remekül viselte az időjárás változatosságait, a meleget, a szelet, az esőt, a strandot, a sminkem pedig reggeltől estig stabilan igényes maradt.

Nekem ezek segítettek:

Lássuk, mi található a nyaralós bőrápoló szettemben, kezdjük a bőrápolás részével:

::: Benton csiga-méh Skin Toner – sminklemosó és bőrápoló egyben. A tippem a termékkel kapcsolatban, hogy egy bőrápolás során kétszer is használom. Először a sminkmaradványokat szedem le vele, majd lemosom, utána pedig felkenem még egyszer és hagyom, hogy a bőröm beszívja. Csodásan előkészíti a terepet a további kozmetikumoknak és biztosítja, hogy a bőröm ne száradjon ki.

::: New Noto krém – nagyon erős hidratáló, azon kívül gyógyhatással is bír. Ha bármilyen csípés, vagy kiütés ér valakit, ez a krém azonnal segít csökkenteni az irritációt és az ekcéma különböző tüneteit.

::: Cosrx Advanced Snail 92 All in One csigakrém – a kombinált típusú bőrömet ez a termék tartja leginkább rendben. Nem zsírosít, mélyen hidratál, a bőröm puha és bársonyos tőle, a kisebb bőrhibákat pedig akár egyetlen éjszaka alatt is hatékonyan kezeli.

::: Fogápoláshoz a Maxon Silver fogkrémet és az ionos faszenes fogkefét használom. Rengeteget írtam már az előnyös tulajdonságaikról, megszüntetik a fogínyvérzést, kíméletesen, ám hatékonyan ápolják a fogakat és elősegítik a hosszan tartó szájhigiénia fenntartását. Egyszer kénytelen voltam egyik este egy másik fogkrémmel fogat mosni. Márkát nem mondok, de egy drogériában kapható, közép árkategóriás, reklámokban is gyakran szereplő termékről van szó. Köszönöm szépen, hacsak lehet, soha többet. Egyszerűen nem éreztem tisztának a fogaimat tőle.

Az alábbi smink termékek sosem hagytak cserben a nyaralás alatt:

::: Missha The Style kétfunkciós szemöldökformázó ceruza – a segítségével a szemöldököm mindig szépen ívelt és természetes volt.

::: Missha 4D szempillaspirál – vízálló, nem pereg le, nem maszatolódik el, egész nap szép marad. Minden nap használom, nagyon szeretem.

::: Tonymoly Backstage gel Eyeliner tus – dettó. Reggel meghúzom a tusvonalat, este pedig lemosom, s közben végig ugyanolyan állapotban maradt. Jól bírja a strandolást, s egyaránt lehet vele kellemes, visszafogott szemsminket, vagy nagy, csábos cica szemeket varázsolni.

::: Tonymoly Petit Bunny színezett hidratáló szájfény – ez volt a rúzsom, ami minden körülmények között megállta a helyét. Egyszerre hidratál és ad szép, lágyan fedő árnyalatokat az ajkaknak.

::: Secret Key kókuszos ajakbalzsam – a mindig szép és egészséges ajkakért. Feltölti és ápolja az ajkakat, kellemes, szépen fénylő alap ragyogást ad. A minimalista, természetes sminket kedvelőknek különösen tetszhet (mint amilyen én is vagyok)

::: Missha M Magic Cushion – erről a kompakt alapozóról is ódákat zengtem már, az egyik kedvenc termékem, ami nélkül soha egy tapodtat sem mozdulok. Csodásan, hosszú órákra fed, védi a bőrömet az UV sugárzástól és olyan egészséges fényt ad az arcomnak, amilyet egyetlen másik púder sem. Varázslatos!

::: Recipe Crystal Sun napozó spray – mert a fényvédelem elengedhetetlen! Ennek ellenére elképzelhetetlen a számomra, hogy a nehéz napozó krémekkel terheljem a bőröm és dugítsam el a pórusaimat. Ez a 360º-ban elforgatható szórófejes napozó spray sminkre fújható, természetes összetevőket tartalmaz, teljesen vízálló, hűsítő hatású, bőrregeneráló, extra erős. Ennél több nem is kell. Mindenhova jött velem, egész nyáron használom, sőt, néha még ősszel is.

Az én nyaralásom tökéletes volt, amihez nagy mértékben hozzájárult, hogy bárhova mentünk, bármit csináltunk, mindig elégedett lehettem a megjelenésemmel és a bőröm állapotával.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük