Az aktív szénről és annak hatásáról akkor olvastam először, amikor a faszenes fogkefe megérkezett. Már akkor felmerült bennem, hogy ennek milyen kiváló hatása lehet az arcbőrre. De nyilván nem kezdtem el a fogkefével arcot tisztítani. Valószínűleg nem én voltam az egyetlen ezzel az igényemmel, mert most, kb. egy évvel később a Missha előállt a faszenes arctisztító szivaccsal, amire azonnal lecsaptam.

Mint szinte mindent, ezt is a lányommal együtt kezdtük használni. Ami ebben az esetben azért volt jó ötlet, mert a Missha arctisztító szivacs arclemosó kozmetikummal és anélkül is használható. Riva azonnal bevállalta, hogy ő használja csak úgy natúr, minden kozmetikum nélkül. Először hitetlenkedtem, de arcmosás után olyan sima, üde és tiszta lett a bőre, hogy arcomra fagyott a mosoly. Így vetett véget hitetlenkedésemnek a Missha arctisztító szivacs.

Mielőtt mélyebben belemennék a hatás ecsetelésébe, érdemes pár szót szólnom a szivacsról. Ami nagyon lényeges, hogy teljesen természetes alapanyagú. Semmi szintetikus összetevője nincs. A konjac nevű növényből készül. Itt egy fotó a konjac növényről.

Koreában és egész Kelet-Ázsiában őshonos növény. Elsősorban a gumója miatt termesztik, lisztet készítenek belőle. Telve van vitaminokkal és ásványi sókkal. Az ásványi só tartalma az egyik ok, amiért ilyen kiváló regeneráló szivacs készíthető belőle.
Na de ez nem egy biológia óra, térjünk rá a használatra.

Missha arctisztító szivacs használata

A csomagolás felbontása után egy nedves szivacsot találtam. Ám az első használat után néhány óra alatt kiszáradt. Szárazon leginkább a hungarocellhez hasonlítanám az állagát. Könnyű, szilárd és a mérete is kisebb, mint vizesen. Itt van két közeli fotó. A bal oldali a száraz szivacs, jobbra pedig vizesen.

Használat után jól szellőző helyre kell tenni. Van rajta egy akasztó, amivel a fogkefetartóra szoktam akasztani. Így szárad meg a legkönnyebben.
Használat előtt alaposan át kell áztatni vízzel. Néhány másodpercet igénybe vesz, mire az egész szivacsot átjárja a víz. Utána lehet kezdeni az arctisztítást.

Mint említettem, Riva arclemosó kozmetikum nélkül használja, én jelenleg Benton arclemosó habbal. Még úgy is sikerült túl sokat tennem rá, hogy a leírásban olvastam, hogy feleannyi kell belőle, mint általában. Ez elképesztően gazdaságossá teszi az arctisztító szivacs használatát. Tényleg csak nagyon kevés arclemosó kell hozzá. Itt egy fotó-összegzés. Azért teszem ide, mert itt látszik, mennyire felhabzik a kozmetikum a szivacson.

Arcmosás közben nagyon jó érzés a természetes arctisztító szivacs érzete. Kellemesen átmasszírozza a bőrömet. Érezhető, ahogy frissíti a vérkeringést. A szivacs formája nagyon jó (talán félgömbnek mondanám). Teljesen jól elérhető még a szemzug is. A kevert bőrömet nagyon szépen megtisztította, teljesen matt lett az arcom a T-vonalon is.

Egyetlen dologra érdemes figyelni, pont a faggyúeltávolítás miatt. Mindenképpen muszáj hidratálni arcmosás után. Riva első alkalommal nem hidratált és érezte, hogy húzódik a bőre. Neki nem annyira olajos a T-vonal, mint nekem. Tehát, az arcápolás nagyon fontos.

A hatékonyságáról csak annyit mondanék, hogy ragyogó, egészséges lett a bőrünk. Kellemes, nem csak ránézésre, de tapintásra is. És jó tudni, hogy ismét egy természetes eszközt használunk a bőrápoláshoz.

Frissítés: A Missha faszenes arctisztító szivacsot már nem forgalmazzuk, de választhatod helyette a Purito konjac szivacsait.

Ez is érdekes lehet...

2 hozzászólás

  1. Lenne egy kérdésem, hogy ezt a szivacsot együtt használjuk az i bling elektromos arctisztítóval, vagy ezt, vagy azt?

    Köszönettel
    Melinda

    1. Kedves Melinda,
      Természetesen, vagy ezt, vagy azt. 🙂 Egyszerre nem is tudnád használni. Lehet váltogatva, reggel szivacs – este i bling, vagy fordítva, vagy naponként váltogatod, ahogy jól esik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük