Az emberek többségénél általános érzés, hogy amikor végre jön a tavasz, a jó idő, akkor kezdődik az állandó fáradtság, a levertség állapota. Szervezetünk lemerül, a vitaminok és ásványi anyagok pótlásra szorulnak. Ezen túl is van azonban olyan megoldás, mely azonnali hatással bír és könnyen kivitelezhető.

Ha neked is eleged van a tavasszal állandósulni látszó fáradtságból, akkor használd ki az illóolajok nyújtotta lehetőségeket. A leghatékonyabb megoldás, ha elkezded pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat, és közben élvezed az illóolajok hatását is.

Hogyan hat az illóolaj?

Az illóolajok illatmolekulái belélegzéskor eljutnak az agyunk limbikus rendszerébe, így befolyásolják szervezetünk működését. Nem csak a hangulatunkat képesek megváltoztatni, de akár a testhőmérsékletünket, anyagcserénket, hormonműködésünket is.

Pontosan ezért, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen illóolajat használunk, hiszen akár a kívánt hatás ellentétét is elérhetjük vele, rossz választás esetén. Különösen fontos, hogy tiszta illóolajat használjunk.

Illóolaj tavaszi fáradtság ellen

Tavaszi fáradtság elűzésére a következő illóolaj keveréket használd: rozmaring, kakukkfű, teafaolaj, borsmenta, narancsolaj. Mindegyik olajból két-két cseppet használj fel, majd keverd el egy kanál olajban. Ez lehet akár mandulaolaj, akár másmilyen. Ezután ezt add hozzá a fürdővizedhez. Az illóolaj nagyon gyorsan elillan, ezért közvetlenül fürdés előtt tedd a vízbe. Nagyon hatékony frissítő fürdő. Nem csak az illatokat élvezheted, de közvetlen hatással van szervezetedre is.

Nem csak az orrodon keresztül jutnak be a hatóanyagok a szervezetedbe, hanem a bőrödön keresztül is. Ezért olyan hatékony az illóolajos fürdőzés.
Ha allergiára hajlamos vagy, minden esetben teszteld a bőrreakciódat, illetve kérj tanácsot szakembertől.

Akár testápoló olajat is készíthetsz a fent megadott keverékből. Ebben az esetben is két-két cseppet használj 60ml mandulaolajban elkeverve. Így még erőteljesebb hatása lesz a keveréknek.
Ha tartasz a bőrreakcióktól, akkor egyszerűen csak párologtasd a keveréket.
Azonban ne feledkezz meg a többi fontos tényezőről sem, mint amilyen az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás. Ezek együtt gyorsan segíteni fognak a tavaszi fáradtság elűzésében.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük