Kezdőlap Életmód és egészség Hogyan tudod megállapítani, hogy a bőrödnek milyen hidratálóra van szüksége?

Hogyan tudod megállapítani, hogy a bőrödnek milyen hidratálóra van szüksége?

8 min read
1
0
2,479

tumezo1Hölgyeim, mi ugyebár ki vagyunk téve a médiából ránk ömlő szépségideálnak és azoknak a reklámoknak, amik folyamatosan vásárlásra csábítanak, és azt hangsúlyozzák, hogy mennyire fontos, hogy a bőr megfelelően hidratált legyen.

S ez így igaz, de álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk át, hogy mi az, amire tényleg szükségünk van.

Nos, szükségünk van arra, hogy lehetőleg minél többször jól érezzük magunkat a szép, finom, puha és bársonyos bőrünkben.
Ezzel szemben nincs szükségünk arra, hogy a fürdőszobai polcunkon halmokban álljanak azok a krémek, amiket néhány használat után takarékra tettünk, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ez mindünkkel megesik néha.

Ahhoz, hogy ezt elkerülhessük, utána kell járnunk egy kardinális kérdésnek a bőrünkkel kapcsolatban.

Melyik bőrtípusba tartozunk?

  • Vízhiányos zsíros bőr
  • Vízhiányos száraz bőr

Azért nagyon fontos ezt a kérdést időről időre tisztáznunk, mert ettől függ, hogy milyen hidratáló megoldást kell választanunk a ténylegesen szép és komfortos érzet eléréséhez.
Az, hogy ezek közül melyikbe tartozunk, nagyban függ a genetikától, de az életmódunk is befolyásolja, ezért előfordulhat, hogy valaki évekig száraz bőrrel küszködik, majd, valamilyen változás hatására lezsírosodik a bőre. Akár valamilyen hormonális megborulás is lehet a hátterében.

Lényeg a lényeg, elárulom, hogy hogyan tudjátok eldönteni, hogy Ti melyik csoportba tartoztok.

  • A vízhiányos ZSÍROS bőr jellemzője:

Elsődleges jellemző, hogy fénylik az arc. Nem csak a melegtől, hanem amikor mondjuk korán reggel a tükörbe néztek és az zsiros_bor_szeborreasarcotok, az állatok és akár a homlokotok is, fénylik, így aztán nagy valószínűséggel valamilyen kő-,vagy porpúdert használtok, abban a reményben, hogy az felitatja a nedvességet.

De ha az arcotok alapján nem tudjátok egyértelműen eldönteni, íme egy trükk:

Bekenitek az alkarotokat egy átlagos hidratálóval, majd 1-2 perc elteltével azt látjátok, hogy a bőr még mindig fényes. (A bőrötök beszívta a hidratáló vizesebb részét, a zsírosabbat azonban nem, mert nincs rá szüksége)

Ebben az esetben a bőrápoláshoz jobban jártok valamilyen esszenciával, vagy tonerrel, mert azok nem olyan tömények, mint egy krémes hidratáló.

Ilyenek a Benton csiga-méh esszencia, a JaSaeng esszencia, a Benton csiga-méh Skin Toner, vagy a Suiskin AC Control Toner.

Az esszencia és toner kínálatunkat itt találod!

 

  • A vízhiányos SZÁRAZ bőr jellemzője:

portrait of a beautiful woman with face care concept

Onnan tudod a legkönnyebben megállapítani, hogy a bőröd száraz, hogy felkened magadra a megszokott hidratálódat és pár perc múlva a bőröd ugyanolyan száraz és érdes, mint előtte volt. A felső réteg gyorsan magába szívja a hidratálót, ám az valamiért nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, így a bőr textúrája nem változik számottevően, akárhogyan is kened magad.

Ilyenkor érdemes valamilyen nagyon krémes, nagyon lágy hidratálót választani, mint mondjuk a Chica y chico Molang tejes krém, melyet az egész testedre is kenhetsz, vagy a Suiskin Aquaquench hidratáló.

Az arcmosáskor kerülni kell a szappanok használatát, mert azok is tovább szárítják a bőrt, inkább valamilyen krémes arclemosó tejet, vagy habot érdemes használni, mint például a Missha Super Aqua frissítő arctisztító habja.

További hidratáló termékeinket lásd itt!

 

Mindenképpen pótolni kell az ásványi anyagokat belsőleg is!  A testnek van egy úgynevezett hidratáltsági egyensúlyi mutatója.
Ez pedig nem más, mint a Magnézium, a Nátrium, a Kálium és Calcium egyensúlya a szervezetben.
Ha ezeknek az aránya felborul, az hatással van a szervezet egész működésére és a bőrünk állapotára is.

írta: Anna Vent

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés ebben a témában Életmód és egészség

egy hozzászólás

  1. […] A cikket ide kattintva éred el: Hogyan tudod megállapítani, hogy a bőrödnek milyen hidratálór… […]

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Hogyan használd a C-vitaminos szérumokat helyesen? Mivel párosítsd és mivel ne?

Szépségápolás haladóknak. Minden, ami ahhoz kell, hogy a lehető leghatékonyabb bőrápolási …