Hölgyeim, mi ugyebár ki vagyunk téve a médiából ránk ömlő szépségideálnak és azoknak a reklámoknak, amik folyamatosan vásárlásra csábítanak, és azt hangsúlyozzák, hogy mennyire fontos, hogy a bőr megfelelően hidratált legyen.
S ez így igaz, de álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk át, hogy mi az, amire tényleg szükségünk van.

Nos, szükségünk van arra, hogy lehetőleg minél többször jól érezzük magunkat a szép, finom, puha és bársonyos bőrünkben.
Ezzel szemben nincs szükségünk arra, hogy a fürdőszobai polcunkon halmokban álljanak azok a krémek, amiket néhány használat után takarékra tettünk, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ez mindannyiunkkal megesik néha.
Ahhoz, hogy ezt elkerülhessük, utána kell járnunk egy kardinális kérdésnek a bőrünkkel kapcsolatban.

Melyik bőrtípusba tartozunk?
::: Vízhiányos zsíros bőr
::: Vízhiányos száraz bőr

Azért nagyon fontos ezt a kérdést időről időre tisztáznunk, mert ettől függ, hogy milyen hidratáló megoldást kell választanunk a ténylegesen szép és komfortos érzet eléréséhez.
Az, hogy ezek közül melyikbe tartozunk, nagyban függ a genetikától, de az életmódunk is befolyásolja, ezért előfordulhat, hogy valaki évekig száraz bőrrel küszködik, majd, valamilyen változás hatására lezsírosodik a bőre. Akár valamilyen hormonális megborulás is lehet a hátterében.
Lényeg a lényeg, elárulom, hogy hogyan tudjátok eldönteni, hogy Ti melyik csoportba tartoztok.

A vízhiányos ZSÍROS bőr jellemzője:

Elsődleges jellemző, hogy fénylik az arc. Nem csak a melegtől, hanem amikor mondjuk korán reggel a tükörbe néztek és az arcotok, az állatok és akár a homlokotok is, fénylik, így aztán nagy valószínűséggel valamilyen kő-,vagy porpúdert használtok, abban a reményben, hogy az felitatja a nedvességet.

De ha az arcotok alapján nem tudjátok egyértelműen eldönteni, íme egy trükk: Bekenitek az alkarotokat egy átlagos hidratálóval, majd 1-2 perc elteltével azt látjátok, hogy a bőr még mindig fényes. (A bőrötök beszívta a hidratáló vizesebb részét, a zsírosabbat azonban nem, mert nincs rá szüksége)
Ebben az esetben a bőrápoláshoz jobban jártok valamilyen eszenciával, vagy tonerrel, mert azok nem olyan tömények, mint egy krémes hidratáló.

Ilyenek a Benton csiga-méh eszencia, és a Benton csiga-méh Skin Toner.
Az eszencia kínálatunkat itt találod!

A vízhiányos SZÁRAZ bőr jellemzője:

Onnan tudod a legkönnyebben megállapítani, hogy a bőröd száraz, hogy felkened magadra a megszokott hidratálódat és pár perc múlva a bőröd ugyanolyan száraz és érdes, mint előtte volt. A felső réteg gyorsan magába szívja a hidratálót, ám az valamiért nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, így a bőr textúrája nem változik számottevően, akárhogyan is kened magad.
Ilyenkor érdemes valamilyen nagyon krémes, nagyon lágy hidratálót választani, melyet az egész testedre is kenhetsz, vagy a Suiskin Aquaquench hidratáló.
Az arcmosáskor kerülni kell a szappanok használatát, mert azok is tovább szárítják a bőrt, inkább valamilyen krémes arclemosó tejet, vagy habot érdemes használn.

További hidratáló termékeinket lásd itt!

Mindenképpen pótolni kell az ásványi anyagokat belsőleg is!  A testnek van egy úgynevezett hidratáltsági egyensúlyi mutatója.
Ez pedig nem más, mint a Magnézium, a Nátrium, a Kálium és Calcium egyensúlya a szervezetben. Ha ezeknek az aránya felborul, az hatással van a szervezet egész működésére és a bőrünk állapotára is.

írta: Anna Vent

Ez is érdekes lehet...

1 hozzászólás

  1. […] A cikket ide kattintva éred el: Hogyan tudod megállapítani, hogy a bőrödnek milyen hidratálór… […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük