Bőrünk állapota időről időre változik, rengeteg minden befolyásolja. Ilyen a bőr vízháztartása és vízmegkötő képessége.Gyakran nagyobb odafigyelést igényel, hogy bőrünk eléggé el legyen látva nedvességgel és tápanyagokkal és a test erre minden alkalommal fel is hívja figyelmünket.

Te odafigyelsz a bőröd jeleire? Hogyan ismerheted fel őket?

A száraz, vízhiányos bőr jelei

::: 1.) Ha két ujjal összenyomod a bőröd felső rétegeit, majd pár másodperc múlva elengeded, a bőröd akár még fél perc múlva is ráncos marad a helyén és nem simul ki könnyedén.
::: 2.) Zuhanyozás után kellemetlenül viszket, feszül és húzódik a lábszár a felkar és az alkar bőre
::: 3.) Nagy melegben, vagy amikor a szaunában vagy, akkor csupán a test hajlataiban izzadsz és nem az egész tested felületén
::: 4.) Arclemosás után durva, száraz és hámló a bőröd

Ha ilyen tüneteket tapasztalsz magadon, biztosra veheted, hogy a bőröd szomjas, ezért nem elég a megszokott bőrápolási rutinod, kiegészítő lépésekre is szükség van! Ilyen például az, hogy emeled a napi megivott vízmennyiséget. Elég csupán fél literrel, nem kell átmenni tevébe, mert az ugyanúgy problémákat okozhat. Érdemes beszerezned egy testápolót, vagy leváltanod a régit, mert lehet, hogy a bőröd már megszokta és e miatt nem érződik úgy a hatása, mint korábban.

Egy tápláló hidratálóra, vagy esszenciára is szükséged lesz, ami képes úgy hatni a bőrödre, mint egy nagy dózisú nedvesség és tápanyag bomba, mert a bőröd feltöltését a mélyebb rétegektől kell elkezdeni. Mire a felső bőrrétegeken is megmutatkozik a vízhiány, biztosra veheted, hogy az alsó rétegek szinte porzanak.

Továbbá vizsgáld felül a tested vitamin és ásványi anyag háztartását. Előfordulhat, hogy eleget iszol, de valamilyen fontos ásványi anyag, vagy nyomelem hiányzik a szervezetedből, ezért a víz nem hasznosul a testben, hanem kihasználatlanul kiürül. 
Bőrünket kívülről-belülről egyaránt támogatnunk kell, hogy sokáig szép és egészséges maradhasson a saját és a világ örömére.

írta: Anna Vent

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük