Sok mítosz kering a testmozgás és a bőr kapcsolatáról, és sokan tévesen hisznek bizonyos dolgokban ezzel kapcsolatban. Fontos azonban tisztázni ezeket a tévhiteket, hogy valóban megértsük, hogyan hat a testmozgás a bőrünkre. Íme néhány mítosz, amiben érdemes felhagyni:

  1. Az edzés okozza a pattanásokat”

Sokan úgy vélik, hogy az izzadás és a poros környezet miatt az edzés pattanásokhoz vezet. Azonban az ellenkezője igaz lehet: az edzés segíthet a bőr tisztábbá tételében. Az izzadás segít eltávolítani a szennyeződéseket a pórusokból, és a jobb vérkeringés fokozza a bőr oxigénellátását. A Benton Tea Tree Cleansing Water egy ideális választás az edzés utáni tisztításhoz, hiszen gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és megnyugtatja a bőrt.

  • „Az edzés rombolja a bőr rugalmasságát”

Egy másik gyakori tévhit, hogy az edzés, különösen a magas intenzitású edzések, károsíthatják a bőr rugalmasságát. Valójában azonban az edzés segíthet megerősíteni a bőrt és javítani annak rugalmasságát. A Pyunkang Yul Moisture Cream egy könnyű, de tápláló krém, amely segít megőrizni a bőr hidratáltságát és rugalmasságát az edzés után.

  • „Az edzés kiszárítja a bőrt”

Sokan úgy vélik, hogy az intenzív testmozgás kiszáríthatja a bőrt, különösen a hideg, száraz levegőben. Azonban megfelelő hidratálás és bőrápolás segíthet ezt elkerülni. A PURITO Releaf Wonder Cream egy gazdag krém, amely segít megőrizni a bőr hidratáltságát és védelmet nyújt az edzés okozta kiszáradás ellen.

Az edzésnek számos pozitív hatása van a bőrünkre, és sok mítosz, amit hallottunk róla, egyszerűen nem igaz. Fontos megérteni, hogyan hat az edzés a bőrünkre, és megfelelően gondoskodni róla az edzés előtt és után. A megfelelő termékekkel és bőrápolási rutinnal a testmozgás még inkább segíthet abban, hogy bőröd egészséges és ragyogó maradjon.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük