Repülőgépen utazni sokak számára izgalmas és kényelmes lehet, azonban a bőrünk számára nem mindig kedvező hatásokkal jár. Az alacsony páratartalom, a szűk ülések és a klimatizált környezet mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bőrünk kiszáradjon és elveszítse ragyogását. Ha gyakran repülsz, fontos tisztában lenned azzal, hogy milyen hatások érhetik a bőrödet a repülés során, valamint hogyan tudod ezeket megelőzni és kezelni.

1. Szárazság és Irritáció:

A repülőgépek alacsony páratartalma miatt a bőr könnyen kiszáradhat, ami irritációt és szárazságot okozhat. A legjobb módszer a hidratálás, ezért fontos, hogy a repülés során folyamatosan hidratáló krémet vigyél fel az arcodra.

A Benton Snail Bee High Content Steam Cream remek választás lehet ilyen esetekben. A csiganyálkából és méhméreggel készült formula nyugtatja és hidratálja a bőrt, miközben segít megelőzni az irritációt és a szárazságot. Ráadásul könnyű, mégis gazdag textúrája miatt gyorsan felszívódik, így ideális a repüléshez is.

2. Fokozott Fényérzékenység:

A repülőgép ablakain keresztül a bőrödet extra UV-sugárzás éri, ami fokozhatja a bőrön megjelenő pigmentfoltokat és ráncokat. Fontos, hogy a repülés során is használj fényvédőt és kerüld a direkt napfényt.

A PURITO Daily Go-to SPF50+ fényvédője ideális választás lehet a repüléshez. A centella kivonatot tartalmazó formulája nyugtatja és védi a bőrt, miközben hatékonyan védi azt az UV-sugárzástól.

3. Fokozott Tisztátalanságok:

A sok órás repülés során a bőröd könnyen zsírosabbá válhat, ami pedig hajlamosabbá teszi a mitesszerek és pattanások kialakulására. Fontos, hogy a repülés alatt is tartsd tisztán a bőrödet és kerüld a zsíros ételeket és magas cukortartalmú snack-eket.

A COSRX Good Morning low pH arclemosó gél segít eltávolítani a felesleges faggyút és szennyeződéseket a bőrről, miközben megőrzi annak természetes pH-egyensúlyát. Használd ezt az arclemosót a repülés előtt és után is, hogy megtisztítsd a bőrödet és megelőzd a tisztátalanságok kialakulását.

4. Szemkörnyék puffadása:

A hosszú repülőút alatt a szemkörnyéked is könnyen megdagadhat a fokozott folyadékretenció miatt. Ha szeretnéd elkerülni a szemkörnyék duzzanatát, fontos, hogy elegendő folyadékot fogyassz és kerüld az alkohol és a koffein fogyasztását a repülőút előtt.

A Tocobo Collagen Brightening Eye Gel Cream szemkörnyékápolója remek választás lehet a duzzadt szemkörnyék kezelésére. A 81% levendula virágvíznek, panthenolnak és kvarcvíznek köszönhetően csökkenti a duzzanatot és hidratálja a bőrt, így segít az arcod friss és üde megjelenésében.

Ne feledd, hogy a repülés során a bőröd extra odafigyelést és gondoskodást igényel. Hozz magaddal néhány alap kozmetikumot a repüléshez és kövesd ezeket az egyszerű tippeket, hogy bőröd egészséges és ragyogó maradjon az utazás során is. Így a célállomásodra érkezve magabiztosan mutathatod meg az ápolt és sugárzó bőrödet!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük