A mindennapos, megfelelő bőrápolási rutin kialakítása rendkívül fontos. A bőr minden esetben meghálálja az állandó gondoskodást, törődést, odafigyelést, főleg, ha mindezt tudatosan, egymást erősítő lépésekkel és termékkel oldod meg.

A lényeg a következetesség. Hiába a méreg drága csoda kenőcs, ha nem megfelelően és nem a bőrödhöz igazított rutin szerint használod, nem biztos, hogy ki tudod hozni belőle a legtöbbet.

Nincs még kialakult bőrápolási rutinod? Mutatunk egyet, amit a száraz bőr igényeihez igazítottunk.

Hogyan kezdd?

Reggel – A reggel kulcsfontosságú a bőr számára. Az éjszakai alvás alatt volt némi ideje regenerálódni és kisimulni, de ennek ellenére sokan mégis nyúzott arccal ébrednek. Bizonyára Te is egész nap kisimult és friss bőrrel szeretnél megjelenni, ehhez pedig van néhány jól bevált trükkünk és kipróbált termékünk.

::: Arctisztítás hideg vízzel
Minél hidegebb, annál jobb! Ha hideg vizes arclemosással kezdesz, az máris serkentőleg hat a bőrödre, stimulál és felfrissít.

::: Használj valamilyen lágy hidratáló krémet, ami feltölti a bőröd és első körben máris kisimítja a kisebb ráncokat. Nagyon lényeges, hogy reggelre ne válassz nagyon zsíros állagút (kivéve, ha extra száraz a bőröd), mert nem a kívánt hatást éred el vele, nagy része talán fel sem szívódik, hanem a bőr felszínén maradva csak befullasztja a bőrt.

Mit ajánlunk?

New Noto hidratáló krém – A New Noto az érzékeny, vagy fáradt bőrre azonnali regenerálással hat és ami a fontos, hogy segít ellenállóvá tenni a bőrt, így az jól fogja bírni az egész napot. E mellett ránctalanító hatása is van és csökkenti a bőrallergiát, bőrirritációt. Nincs is jobb a bőrnek, mint korán reggel megtámogatni egy csomó gyógynyövény erejével.

Skin&Lab hidratáló krém E-vitaminnal – A vitamin krémek igazi nagyágyúk a bőrápolás terén. Mi lehet hatékonyabb annál, mint hogy a bőr számára fontos vitaminokat egyenesen a bőrbe juttatjuk egy jó krém segítségével? Az E-vitamin a bőr számára az egyik legfontosabb, mert megőrzi a bőr hidratáltságát és fényét, védőréteget képez a sejtek felszínén, valamint mélyen ápol és védi a bőrt a káros UV-sugárzástól.

Benton csiga-méh koncentrált arckrém – Szinte minden típusú bőrproblémára látványos megoldást kínál a Benton-család. A koncentrált arckrém jó választás reggelente, mert gyorsan kiegyensúlyozza a bőr vízháztartását, és a csiganyálnak köszönhetően nagyon jól regenerál és a legérzékenyebb bőrt is irritáció nélkül kezeli. Jól előkészíti a bőrt a sminkelésre, gyorsan felszívódik és bármilyen sminket is használsz, az jól kijön a Bentonnal.

Chica y chico Molang tejes krém – Ha tényleg extra száraz a bőröd, az egyik legjobb megoldás reggelente a Molang, mert a tej és a vanília keveréke igazi elixír a szomjas bőr számára. Segíti a regenerálódást, feszesít és kiváló sminkalap is.

Smink

A jó smink egész nap hozzájárul ahhoz, hogy jól érezd magad, bármilyen helyzetbe is kerülj.

A száraz bőr számára a következő smink termékeket ajánljuk jó szívvel:

Missha M Perfect Cover és Missha M Signature Real Complete BB krém
Mindkettő nyugtatja és hidratálja a bőrt, e mellett hidratál és hosszú órákra (vagy akár egész napra) tökéletesen egységes fedést biztosít. Nem fullasztja meg a bőrt és nem tömíti el a pórusokat és jól idomul a bőr egyéni tónusához. Ajánlott minden féle bőrhibára, az öregedés lassítására, gyors sminkelésre. Mindkettő magas UV-védelmet is biztosít a bőr számára és mentesek az olyan káros összetevőktől, mint a parabén, az ásványi olaj, az alkohol és a különböző vegyszerek.
Több féle árnyalatban kaphatók, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt.

Érett bőrre: Misa Cho Bo Yang BB krém
Kifejezetten érett bőrre ajánlott a Cho Bo Yang, mert élettelivé teszi a bőrt, táplálja, anélkül, hogy szárítaná.
A szokásos bőrápolás után használva még hidratáltabb érzést biztosít és kiváló tapadásának köszönhetően tartós lesz a smink.

Esti arctisztítás

A megfelelő esti arctisztítás elengedhetetlen, ha valóban hosszú távon szép bőrt szeretnénk, melynek alapja a tisztaság.

A következő bőrápolási lépések betartásával ez mind elérhető!

————————————-

Arclemosó hab

Gyengéden tisztít és használat közben máris hidratálja a bőrt. Hatékonyan eltávolítja a napi sminket és az egyéb szennyeződéseket, ez által kiválóan előkészíti a bőrt a többi ápoló kozmetikum használatára.

::: Innisfree Jeju volcanic pórustisztító hab – Az arclemosó habok minden előnyös tulajdonsága mellett használat közben még enyhén radírozza is a bőrt, így segít a pórusok összehúzásában is.

::: Missha tejes-krémes arctisztító hab – A tejproteinekben gazdag Missha habok igazi luxust nyújtanak a bőr számára. Száraz bőrre válaszd a szamócás, vagy a csokoládés arclemosó habot. A szamócás kimondottan a száraz bőrnek segít a hidratálásban, C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, a csokoládés legelőnyösebb tulajdonsága pedig, hogy a benne lévő kakaó-kivonat feszesít, több különböző B-vitamint és flavonoidokat tartalmaz. A bőrön és a szaglóhámon keresztül felszívódó csoki boldogságérzetet és relaxáló hatást biztosít.

————————————-

Eszencia

Az eszenciák használata nincs még igazán elterjedve az európai és a magyar köztudatban, pedig lényeges momentumai a bőrápolásnak.
Az esszenciák ugyanis mélyebben le tudnak hatolni a bőr rétegeibe, mint a hidratáló krémek. Ezért érdemes eszenciával nyitni az esti ápolást, mert a segítségükkel igazán mélyen tudod elkezdeni a bőr feltöltését.

Az eszencia kínálatunkat ITT találod!
Mindegy melyiket választod, mindegyik ápol, mélyen hidratál és feszesít. A lényeg, hogy ha elszánod magad ennek a bőrápolási rutinnak a használatára, akkor építs bele valamilyen esszenciát. Én momentán a Benton csiga-méh eszenciát használom. Miután felkenem a bőröm azonnal sokkal tömörebb és feszesebb lesz és nagyon jól fogadja az utána következő hidratálót.

————————————-

Szemránckrém

A szem körüli érzékeny és vékonyabb bőrterületeken látszódik meg leghamarabb az öregedés, így ezt különösen gondosan kell kezelnünk.
Az alábbi szemránckrémek közül mindegyik bizonyítottan hatékonyan ápolja a bőrt. Próbáld ki a számodra szimpatikusakat, mert így tudod megállapítani, hogy a Te bőrödnek melyik a legelőnyösebb.

————————————-

Hidratálás

A reggeli rutinnál felsoroltak mind alkalmasak az esti hidratálásra is. A listát további két kozmetikummal egészítem ki, melyek kimondottan jók éjszakára.
A lényeg, hogy biztosíts változatosságot a bőrödnek. Jelölj ki két különböző hidratálót, egy reggelit és egy éjszakait. Így eléred, hogy a bennük lévő hatóanyagok a legelőnyösebben hathassanak a bőrödre.

::: Benton gyengéd lágy krém – A Benton csiga-méh lotion könnyű és lágy állaga ellenére 100 százalékban hasznos összetevőkből áll, vizet nem tartalmaz. Sűrű és krémes textúrájú, mégis gyorsan felszívódik és a bőr puha és selymes tapintású lesz.

::: Missha Super Aqua Ultra Water Full hidratáló krém – Nagyon erős hidratáló krém, hála a baobab-fa kivonatának, mely a legforróbb sivatagban is képes megélni, mivel igen hatékony vízmegkötő képességet fejlesztett ki magának. Bármilyen másik krémmel együtt használható, minden évszakban megoldást nyújt a dehidratált bőr problémáira.

::: Még két terméket tartok fontosnak itt megemlíteni, amiket kimondottan az éjszakai ápolás végett fejlesztettek ki, az egyik a Baviphat AC Therapy éjszakai pakolás, azoknak, akik hosszú idő óta küzdenek krónikus bőrproblémával. A benne lévő nagy mennyiségű alma-kivonat célzottan ezekre hat.

::: A másik pedig a History of Whoo éjszakai arcpakolása ginsenggel és mézzel. Ha extra ápolást szeretnétek a bőrötöknek valami miatt, ez a termék lehet az egyik legjobb választás. A méz kiváló bőrszépítő és megköti a nedvességet, így feszesen, rugalmasan tartja a bőrt. A ginsengnek pedig rendkívüli a sejtregeneráló és stimuláló hatása, ami hatékonyan fiatalítja a sejteket.

————————————-

Az itt felsorolt termékeken túl rengeteg másfajta hidratáló és bőrápoló megoldást nyújtó kozmetikum található még a webáruházban. Az alábbiak egyrészt azért kerültek kiválasztásra ebben a cikkben, mert szinte kivétel nélkül mindegyik TOP termék, amiből állandó jelleggel sok fogy, tehát számos vásárlónk megelégedését szolgáltak már, másrészt pedig én magam is ezekből állítottam össze a saját bőrápolási rutinomat, mely az elmúlt hetekben aktívan gyakoroltam, így saját példámon keresztül tudom hirdetni a hatékonyságukat.

Végül ,de nem utolsó sorban, plusz egy TIPP a száraz bőrűeknek:
Arcmaszk! Használj heti 2-3 alkalommal arcmaszkot a bőrödre és meglásd, a bőröd feszesebb, fiatalosabb és egészségesebb lesz, mint valaha!

Nézz szét arcmaszkjaink között és találd meg a neked legmegfelelőbbet!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük