Először történt meg az Ambrózia kozmetikum tesztek történetében, hogy két kozmetikumot teszteltem egyszerre. Az ok roppant egyszerű. Eredetileg a Baviphat almás éjszakai krémet akartam tesztelni, ám ezek a látványos, gyümölcs alakú tégelyek szinte megbabonáztak.
Végül a Baviphat mangós arcradír olyan hangosan kiabált, hogy kénytelen voltam azt is felbontani. 🙂

Valójában semmilyen arcradírt nem akartam használni. Az i bling elektromos arctisztítót közel egy éve használom, és azóta nem érzek indíttatást a radírozásra. De a Baviphat mangó formájú tégelye nagyon megfogott.

Felbontás után egy pillanat alatt édes gyümölcsillat lett a fürdőszobában. Már ezért megérte. Elképesztő illata van. A Baviphat almás éjszakai krém felbontása után pedig úgy illatozott a lakás, mint egy gyümölcsöskert. A csomagolásról még ejtenék egy-két szót. A formája nagyon ötletes és tetszetős, és felbontás után látható, hogy mindkét kozmetikumhoz van műanyag applikátor. Plusz, az applikátornak külön helye van a belső fedélen.

Nagyon szeretem, amikor a gyártó mindenre gondol. Kifejezetten nem szeretek kézzel belenyúlni a krémekbe, hiszen tudom jól, hogy még alapos kézmosás után is maradnak az ujjamon mikroorganizmusok. Nem tesz jót egy tégely krémnek, ha azok belekeverednek. Főleg nem egy olyan krémnek, ami akár fél évig is kitart. A fotón láthatod az applikátort. A fotó alatt folytatódik a teszt.

Baviphat mangós arcradír

Arctisztítás után felkentem a Baviphat mangós arcradírt. Bele kell masszírozni az arcbőrbe, de nem kell erősen radírozni, mint ahogy azt más arcradírral tennénk. Ahogy elkezdtem felkenni az arcomra, azonnal elkezdett felmelegedni az arcbőröm. Nem fájdalmasan, sőt, kifejezetten kellemes volt. Nem hevült túl az arcbőröm és ki sem pirosodott, de perceken keresztül éreztem a melegítő érzést.

Amikor felkentem egyetlen applikátornyi mennyiséget és elkezdtem finoman belemasszírozni a bőrömbe, akkor teljesen fehér lett az egész. Úgy fél percig tarthatott az egész művelet. Mivel a leírásban az szerepel, hogy a hatóidő 3-5 perc, ezért vittem magammal a fürdőszobába egy magazint. 🙂

Öt perc után néztem csak tükörbe, addig olvastam. Nagyon meglepődtem, mert a fehér krém eltűnt. Meleg, olajos (folyékony, de nem csöpögő) réteg képződött a bőrömön. Akkor úgy éreztem, ideje lemosni. Időben szólok, hogy a kézmeleg víz, ami a leírásban szerepel, az tényleg kézmeleg legyen. Én kicsit magasabb hőmérsékletű vízzel szoktam tisztálkodni. Ez most kicsit érzékenyen érintett. Nem volt fájdalmas, de éreztem, hogy az arcbőröm kicsit érzékenyebb, mint szokott lenni. Tehát, kézmeleg, inkább langyos vízzel érdemes alaposan leöblíteni.

Az arcbőröm sima és puha lett (és mangó illatú 🙂 )
Ezután jött a Baviphat almás éjszakai pakolás.

Baviphat almás éjszakai pakolás

A Baviphat almás éjszakai pakolás valódi almakivonatot tartalmaz. Illata, akár egy almáskerté. A krém állaga félig krém, félig gél. Folyósabb az átlagosnál, de annyira nem, hogy csöpögős legyen. Egyetlen applikátornyit kentem az arcomra. (Ez az applikátor akkora, mint egy Barbie-kanál.)
Nagyon könnyű volt eloszlatni. Éppen jó az állaga. Az illata 20 perc-fél óra alatt elillant, így nem kellett nyeldekelnem az alma utáni sóvárgásomban elalvás közben 🙂 Reggelre ébredve érdekes volt az érzés. Egy vékony, filmszerű réteget éreztem a bőrömön.
Tükörbe nézve az első gondolatom az volt, hogy sokkal egészségesebbnek nézek ki, mint előzőleg. Valahogy élettel telibb színe lett az arcomnak. Nem pirospozsgás, hanem olyan egészséges. (Nem tudok rá megfelelőbb szót.) Lemostam langyos vízzel a pakolást. Ekkor vettem észre, hogy a bőrfelszín teljesen sima. Mintha feltöltődtek volna az egyenetlenségek. (Sajnos, nekem abból van sok az arcomon.) Kellemes volt végighúzni rajta a kezem.

A plusz meglepődés akkor ért, amikor aznap sminkeltem. A sminkalapot nagyon jól felszívta a bőröm, majd a BB krémet sokkal könnyebb volt egyenletesen eloszlatni. Továbbá, mintha a fedése is erőteljesebb lett volna. Ez persze nem lehetséges, hiszen ugyanazt a BB krémet használtam, mint előző nap. Mégis sokkal jobb volt a fedés. Valószínűleg ez azért lehetett, mert sokkal egyenletesebb volt a bőröm, és sokkal zártabbak voltak a pórusok, mint máskor. Végeredményben, a Baviphat mangós arcradír és almás éjszakai krém együttes használata bevált. Máskor is együtt fogom használni a kettőt.

Az sem utolsó szempont, hogy nagyon gazdaságos. A Baviphat kozmetikumok eleve nem drágák. Meginterjúvoltam néhány embert, akik már régóta használják, hogy mennyi időre volt elegendő egy tégely mangós arcradír és egy tégely almás krém. Egyöntetűen azt a választ kaptam, hogy rendszeres használat mellett fél évig kitartott. Ez a mennyiség ilyen áron tényleg nagyon gazdaságos.

Tesztelte: Franky

Franky

Frissítés: A Bavithpan termékeket már nem forgalmazzuk.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük