A bőrápolás nem csak a szépségről, hanem az egészségről is szól. A bőr a legnagyobb szervünk, ami védi a testünket a külső hatásoktól, ezért fontos, hogy megadjuk neki a megfelelő törődést. De hogyan ápolhatjuk a bőrünket, ha diákköltségvetésből élünk, és nem engedhetjük meg magunknak a drága kozmetikumokat? Szerencsére vannak olyan termékek és módszerek, amikkel olcsón, de hatékonyan tarthatjuk egészséges és ragyogó a bőrünket. Íme néhány tipp, hogyan csináld!

  1. Válassz ki egy egyszerű, de hatásos bőrápolási rutint. A bőrápolás nem kell, hogy bonyolult vagy időigényes legyen. A lényeg, hogy megtaláld a bőrtípusodnak és a bőrproblémáidnak megfelelő termékeket, és rendszeresen használd őket. A bőrápolási rutin alapja a tisztítás, a hidratálás és a fényvédelem. Ezeket a lépéseket minden nap, reggel és este is végezd el. Ha szeretnél még többet tenni a bőrödért, akkor beépíthetsz a rutinodba egy tonert, egy szérumot, egy hámlasztót vagy egy maszkot is, de ezek nem elengedhetetlenek. A lényeg, hogy olyan termékeket válassz, amik nem irritálják vagy szárítják a bőrödet, és megfelelő mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak. Nem kell vagyonokat költened a bőrápoló termékekre, a lényeg a minőség, nem a mennyiség.
  • Keress olyan termékeket, amik több funkciót is ellátnak. Ha spórolni akarsz a bőrápoláson, akkor érdemes olyan termékeket választanod, amik több célt is szolgálnak. Például, ha egy hidratáló krémet választasz, ami tartalmaz fényvédőt is, akkor megspórolhatod a külön fényvédő termék árát. Vagy ha egy szérumot választasz, ami több hatóanyagot is tartalmaz, akkor nem kell több különböző szérumot használnod. Egy jó példa erre a Benton csiga-méh szérum, ami csiganyálkát és méhméreg kivonatot tartalmaz, és segít hidratálni, feszesíteni, világosítani és megnyugtatni a bőrt. Vagy ha egy BB krémet választasz, ami hidratál, színez, SPF-et is tartalmaz és javítja a bőr textúráját, akkor nem kell alapozót, korrektort vagy púdert használnod. 
  • Használd ki az akciókat és a kedvezményeket. Ha olcsón szeretnél bőrápoló termékeket vásárolni, akkor érdemes figyelned az akciókat és a kedvezményeket, amikkel pénzt spórolhatsz.
  • Használd ki a természetes alapanyagokat. Ha még olcsóbban szeretnél bőrápoló termékeket beszerezni, akkor érdemes a természetes alapanyagokat is kihasználni, amiket otthon is könnyen megtalálhatsz. Például, ha a bőröd száraz, akkor használhatsz kókuszolajat, sheavajat vagy mézet hidratálóként. Ha a bőröd zsíros vagy pattanásos, akkor használhatsz teafaolajat vagy agyagot tisztítóként vagy maszkként. Ha a bőröd fakó vagy egyenetlen, akkor használhatsz joghurtot, cukrot vagy kávét hámlasztóként vagy radírként. Ezek az alapanyagok nem csak olcsók, de természetesek is, így nem tartalmaznak káros adalékanyagokat vagy illatanyagokat.
  • Ne feledd a bőrápolás belső oldalát sem. A bőrápolás nem csak arról szól, hogy milyen termékeket használsz, hanem arról is, hogy milyen életmódot folytatsz. Ha szeretnéd, hogy a bőröd egészséges és szép legyen, akkor nem elég csak kívülről ápolni, hanem belülről is. Ez azt jelenti, hogy figyelj oda az étkezésedre, a folyadékbevitelre, a pihenésre és a mozgásra. Igyál sok vizet, hogy hidratáld a bőrödet, és kerüld a cukros, zsíros, feldolgozott ételeket, amik gyulladást okozhatnak. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, halat és magvat, amik tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal, amik segítik a bőr regenerálódását, rugalmasságát és védelmét. Aludj eleget, hogy a bőröd kipihenhesse magát, és kerüld a stresszt, ami ronthatja a bőr állapotát. Mozogj rendszeresen, hogy javítsd a vérkeringésedet, és izzadj ki a méreganyagokat.

Remélem, ezekkel a tippekkel könnyebben kiválaszthatod a bőrápoló termékeket, ha el akarod kerülni a drága kozmetikumokat. 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük