Ha szeretnéd a bőrödet hidratálni, de nem szereted a nehéz és zsíros krémeket, akkor van egy jó hírünk: létezik egy olyan termékkategória, amely a hidratálók előnyeit nyújtja, de sokkal könnyebb és gyorsabban felszívódó állagú. Ezek az emulziók, amelyek a koreai bőrápolásban már régóta népszerűek, de most egyre inkább terjednek a nyugati piacon is. De mi is az emulzió, és hogyan használd a bőrápolásban? Ebben a cikkben mindent elmondunk neked az emulziókról, és bemutatunk néhány terméket, amit érdemes kipróbálnod.

Mi az emulzió?

Az emulzió egy olyan kozmetikai termék, amely két nem keveredő folyadékot, például vizet és olajat tartalmaz, amelyeket egy emulgeálószer segítségével összekapcsolnak. Az emulziók tehát vízbázisú hidratálók, amelyek olajos összetevőket is tartalmaznak, de ezek nem nehezítik el a bőrt, hanem segítenek a nedvesség megkötésében és a bőr táplálásában. Az emulziók állaga általában tejszerű, könnyű és selymes, de vannak gél- vagy folyadékformájú emulziók is. Az emulziók előnye, hogy nem csak hidratálnak, hanem más hatóanyagokat is bejuttatnak a bőrbe, amelyek célzottan kezelhetnek bizonyos bőrproblémákat, mint például az akné, a bőrszárazság, a pigmentfoltok vagy az öregedés jelei.

Hogyan használd az emulziót?

Az emulziót a bőrápolási rutinod közepén, a toner és az esszencia után, de a krém előtt érdemes használni. Így biztosíthatod, hogy a bőröd megkapja a megfelelő hidratálást és táplálást, anélkül, hogy túlterhelnéd vagy eltömítenéd a pórusaidat. Az emulziót egy kis mennyiséget a tenyeredbe nyomva, majd finoman eloszlatva és beütögetve vidd fel az arcodra és a nyakadra. Ha száraz a bőröd, akkor használhatsz utána egy gazdagabb krémet is, ha pedig zsíros a bőröd, akkor el is hagyhatod a krémet, és csak az emulzióval hidratálhatsz. Az emulziót reggel és este is használhatod, de ha fényvédőt is használsz, akkor azt mindig az emulzió után vidd fel.

Milyen emulziót válassz?

Az emulziók között is sokféle van, attól függően, hogy milyen bőrtípusra és bőrproblémára készültek. A legjobb, ha olyan emulziót választasz, amely megfelel a bőröd igényeinek, és tartalmaz olyan összetevőket, amelyek segítenek a bőröd egészségének megőrzésében vagy javításában. Ha nem tudod, hogy milyen emulziót válassz, akkor itt van néhány tipp, hogy milyen termékeket érdemes kipróbálnod:

  • Ha száraz a bőröd, akkor válassz olyan emulziót, amely tartalmaz hyaluronsavat, ceramidokat, shea vajat vagy más hidratáló és bőrvédő összetevőket. Például a Coxir Intensive EGF Peptide emulzió
  • Ha zsíros vagy kombinált a bőröd, akkor válassz olyan emulziót, amely tartalmaz BHA-t, niacinamidot, teafaolajat vagy más pórusösszehúzó, gyulladáscsökkentő és fényességcsökkentő összetevőket. Például a DEARBOO Centella Cica bőrkiegyensúlyozó emulzió egy olyan emulzió, amely AHA-t, BHA-t, PHA-t, niacinamidot és centella asiatica kivonatot tartalmaz, amelyek segítenek megtisztítani a pórusokat, csökkenteni a faggyútermelést, halványítani a pigmentfoltokat és megnyugtatni a bőrt.
  • Ha érzékeny a bőröd, akkor válassz olyan emulziót, amely tartalmaz aloe verát, körömvirágot, kamillát vagy más nyugtató, gyógyító és bőrbarát összetevőket. 
  • Ha öregedésgátló hatást szeretnél elérni, akkor válassz olyan emulziót, amely tartalmaz retinolt, C-vitamint, peptidet vagy más ráncmegelőző, bőrfeszesítő és ragyogást fokozó összetevőket. 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük