A BB krémnek rengeteg előnye van a szimpla alapozóval szemben, ezért mára már nagyon sokan áttértek rá. Mivel azonban a BB krém nem alapozó, ezért nem úgy kell használni, mintha az lenne.

Tegnap nagyon sietnem kellett a sminkeléssel, és elkövettem azokat a tipikus hibákat, amik öt évvel ezelőtt voltak jellemzők, amikor elkezdtem BB krémet használni. Erről azonnal eszembe jutott néhány barátnőm, akik szintén ugyanezeket a ballépéseket követték el első alkalommal. Ezért gondoltam, hogy leírok néhány hasznos tanácsot a BB krém használatával kapcsolatban.

Mindezek előtt el kell mondanom, hogy ha még nem használsz BB krémet, akkor éppen itt az ideje. Nem csak azért, mert regenerálja az arcbőrt és természetesen fed, de a fényvédelem miatt is. A fényvédelem fontosságába most nem mennék bele részletesen, valószínűleg tisztában vagy vele. Az arcápolás és sminkelés folyamatát lerövidítheted, hiszen a BB krém alá vagy fölé nem kell plusz fényvédőt használnod.

Bár a fotón a méltán népszerű Missha M Perfect Cover látható, jelen írás minden eredeti BB krémre vonatkozik.

 BB krém hidratáló képessége

A BB krémek tartalmaznak hidratálót, de ez nem elegendő. Amikor hidratáló nélkül próbálod eloszlatni a BB krémet az arcodon, akkor észre fogod venni, hogy tapad és nehéz egyenletesen eldolgozni. Akinek kicsit szárazabb bőre van, annak húzódni is fog a bőre. Az arctisztítás után és a BB krém használata előtt végezzük el a szokásos arcápolási lépéseket. Beleértve a hidratálást is. A szokásos mennyiségnél kicsit kevesebb hidratálót használjunk.

BB krém mennyisége

A BB krém mennyisége egy nagyon fontos kérdés. Minden termékleírásban, illetve használati utasításban szerepel, hogy a BB krémből nagyon kevés kell. Ez valóban így van. Egy borsónyi mennyiség az egész arcodra és a nyakadra is elég lesz. Általános ballépés, hogy BB krém első használata során megpróbálják ugyanazt a mennyiséget használni, mint az alapozóknál. Ilyenkor legtöbbször lehetetlen eloszlatni a BB krémet, esetleg csíkos vagy foltos marad.
Fontos tudni, hogy a nagyobb fedés elérésére nem a mennyiség növelése a megoldás, legalábbis nem ilyen formában. Tényleg keveset használj!

BB krém felszívódása

A BB krém felszívódása eltart egy pár percig. Típusonként változó, de az általános a 8-12 perc. Amíg nem szívódik fel teljesen, addig nem látod a végleges színét és a fedést sem. Ezért ne kezdj el kapkodni és még több BB krémet felkenni az arcodra, mert nem lesz szép a végeredmény. A BB krém egyenletes eloszlatása után várj pár percet a fixálással is. Ne nyomd bele a púdert a frissen felkent BB krémbe, mert egy helyre fog tapadni, ami szintén nem szép látvány.

BB krém fedésének növelése

Sokan kérdezték, hogy ha nem lehet a mennyiséget növelni, mert lehetetlen eloszlatni, akkor hogyan lehet javítani a fedésen. Építéssel. Ez egy türelmet igénylő „játék”, de ha jobb fedést és emellett természetes látványt akarsz elérni, akkor ez a legjobb lehetőség. Arcápolás után hordj fel az arcbőrödre egy kevés BB krémet (tényleg keveset), oszlasd el egyenletesen, majd várd meg a felszívódást. Ez alatt a 10 perc alatt csinálj bármit, készítsd el a frizurádat, kávézz, reggelizz, stb.

Amikor már tapintásra „száraz” a BB krém, akkor nagyon óvatosan hordj fel még egy réteget. A második réteghez még kevesebb BB krém kell, nem a mennyiség fogja növelni a fedést. A második réteg felhordása során nagyon figyelj arra, hogy gyengéden oszlasd el, nehogy „felsértsd” az első réteget. Majd ezzel is várj pár percet, hogy felszívódjon. A második réteget nagyon jól lehet alkalmazni arra, ha valamilyen folt vagy kellemetlen kis részlet van a bőrödön, amit szeretnél elfedni.

Akár három réteget is felhordhatsz, ha jónak látod, de minden réteg után várj eleget. A várakozás nem csak azért fontos, hogy ne sérüljön az előző réteg, de azért is, mert csak akkor szemlélheted meg a végleges látványt.

Az utolsó réteg felszívódása után fixálj és mattíts púderrel, ha szeretnéd. Így tartósabb lesz a smink és a csillogás sem fog zavarni.

Összefoglalva

A lényeg a BB krém előtti bőrápolás és a kis mennyiség felhasználása. Ne lepődj meg azon, ha a BB krémed akár egy évig is kitart.

Nézz körül BB krémeik közt!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük