A rendszeres mozgás számos előnnyel jár a bőröd számára is: javítja a vérkeringést, csökkenti a stresszt, segít a testsúlykontrollban, és fokozza az önbizalmadat. Azonban ha nem vigyázol, az edzés utáni izzadás, a napfény, vagy a túlzott mosakodás is okozhat bőrproblémákat, mint például pattanások, kipirosodás, vagy szárazság. Szerencsére ezeket a problémákat megelőzheted és kezelheted, ha betartasz néhány egyszerű szabályt. Íme három tipp, hogy edzés után is ragyogjon a bőröd.

  1. Tisztítsd meg a bőrödet edzés előtt és után A legfontosabb lépés, hogy megszabadulj a bőrödön lévő szennyeződésektől, sminktől, és felesleges faggyútól, amelyek eltömíthetik a pórusaidat, és pattanásokat okozhatnak. Ezért mindig tisztítsd meg az arcodat egy gyengéd, de hatékony arctisztítóval, mielőtt elkezdenéd az edzést, és utána is. Ha kültéren edzel, ne felejts el fényvédőt is használni, hogy megóvd a bőrödet a káros UV-sugárzástól. Ha nincs lehetőséged azonnal lemosni az arcodat edzés után, akkor használj egy micellás vizet átitatott vattakorongot, vagy egy nedves törlőkendőt, hogy eltávolítsd a verejtéket és a szennyeződéseket. Egy jó választás lehet például a COSRX Good morning low pH arclemosó gél, amely mélyen tisztítja a pórusokat, miközben megőrzi a bőr természetes pH-értékét és hidratáltságát.

  2. Hidratáld a bőrödet megfelelően A bőröd nedvességtartalma csökkenhet az izzadás, a napfény, vagy a túlzott mosakodás hatására, ami szárazsághoz, viszketéshez, hámláshoz, vagy ráncokhoz vezethet. Ezért fontos, hogy hidratáld a bőrödet egy könnyű, de tápláló hidratáló krémmel vagy szérummal, amely nem nehezíti el a bőrödet, és nem okoz mitesszereket vagy irritációt. Ha száraz a bőröd, akkor válassz egy gazdagabb, olajosabb krémet, ha zsíros, akkor egy gél állagú, vízbázisú hidratálót. Ha kombinált a bőröd, akkor használj különböző termékeket a száraz és a zsíros területeken. Egy jó választás lehet például a Benton Aloe Propolis Soothing Gel, amely nyugtatja és hidratálja a bőrt aloe vera és propolisz kivonatokkal, miközben segít megelőzni a gyulladást és a pattanásokat.

  3. Nyugtasd meg a bőrödet egy hűsítő tonikkal vagy maszkkal Ha az edzés után kipirosodik, ég, vagy feszül a bőröd, akkor szükséged lehet egy extra adag hűsítésre és nyugtatásra. Egy frissítő tonik vagy egy hidratáló arcmaszk segíthet lehűteni a bőrödet, csökkenteni a pirosságot, és helyreállítani a bőr barrier funkcióját. Válassz olyan termékeket, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, mint például aloe vera, körömvirág, kamilla, zöld tea, vagy kaktusz, amelyek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásúak. Egy jó választás lehet például a PURITO Centella Green Level Calming Toner, amely centella asiatica kivonattal és hialuronsavval nyugtatja és hidratálja a bőrt, miközben segít javítani a bőr textúráját és rugalmasságát.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük