Amikor a Missha M Magic Cushion megérkezett hozzánk, odakint tombolt a nyár. Már régóta kerestem azt a sminket, amit a legnagyobb melegben is használhatok. Amitől nem tömődnek el a pórusok, ami egységesen és szépen fed és enyhíti a forróság következtében kialakuló bőrpírt is. A Cushion pontosan ezt ígérte.

Biztosan Ti is szembesültetek már vele, hogy nyáron nehezebb a sminkelés. A nagy melegben lefolyhat az egész arcunkról és az eltömődött pórusok még enyhébb bőrproblémákat is okozhatnak.

Az első, ami a szemünkbe ötlik a Cushion-ről, az elegáns kiszerelés. Tiszta fehér külsőt kapott ez a termék, fényes szegéllyel. A tükrön és az alapozón védőfólia volt, ami egy mozdulattal eltávolítható. Tartozik hozzá még egy Missha-felirattal ellátott sminkes puff is. Első látásra egyértelmű, hogy prémium minőségű kozmetikummal állunk szemben. De mi van a hatékonyságával?

A leírásban a következő szerepel:
::: Gyors és kényelmes smink
::: Egyszerű és hatékony smink korrekció
::: Védelem a napsugárzástól
::: Tartós fedés
::: Hűs és hidratált utóérzet a bőrön
::: UV: SPF50+ / PA+++ védelem

A tapasztalataim a következők ezzel kapcsolatban: a nyáron az egyik hétvégén bicikli túrára mentem. Habár használtam a vállaimra napvédőt, ennek ellenére mégis megkapta egy kicsit a nap. Az arcomra semmi mást nem tettem, csak a Missha Cushion-t. A túra végére az arcom szinte ugyanolyan állapotban volt, mint mikor elindultam. Az 50 faktoros fényvédelem kiállta a próbát.

Minden nap használtam a Cushion-t. Akármilyen szaladgálós napom volt, a sminkem bírta a strapát.

Fantasztikusan könnyű használni és fantasztikusan könnyed érzete van a bőrön. Nincs agyonmaszkolt, vagy ragacsos érzés. Tiszta és egységes bőrképet ad, ráadásul olyan egészséges fényt adott az arcomnak, amilyet egyetlen más púder, vagy alapozó sem, e miatt ez a termék nálam nem csak nyáron, hanem az év többi részében is használatban marad. Minden napos intenzív használat mellett több, mint 3 hónapig bírta, azóta egyszer szereztem be hozzá utántöltőt és azóta is szinte minden nap használom.

Textúra:
Látványra porózusnak hat, ám használat közben egyértelműen krémes, könnyen eldolgozható, finom és lágy.

A hatása rendkívül látványos: egységes, porcelán finomságú fedés, mely órákig tart. (Még a legnagyobb melegben is)

Kiszerelés:
15 g (21-es, 23-as és 27-es színárnyalatban)

Hatékonyság:
Maximálisnak tartom.

Értékelés:
Habár szinte mindegyik, általam próbált koreai kozmetikummal elégedett voltam eddig, a Missha „Varázs” Cushion toronymagasan a kedvencem lett.

A Missha M Magic Cushion a nyár slágereként robbant nálunk, de hatékonyságával egész évre belopta magát a szívünkbe.