A szép bőr kialakulását, illetve leromlását nagyon sok tényező befolyásolja. A jó minőségű, megfelelő kozmetikumok használata az egyik legfontosabb lépés, ám mégis csak egyetlen tényező a sok közül.

A fenti állítást nagyon sokan ismerik, elfogadják, mégis jóval kevesebb azon emberek száma, akik valóban ennek megfelelően cselekszenek. Azokról a technikákról, hogyan vegyük rá magunkat az észszerű cselekvésre, ez az írás nem szól. Ám milliomodik elismétlése annak, hogy a folyadékfogyasztás mennyire fontos, talán nyom annyit a latban, hogy felfigyeljünk rá újra. Szervezetünk számára folyadékra van szükség a túléléshez, ezen nem lehet változtatni. Muszáj pótolni a folyadékot annak érdekében, hogy szerveink működésben maradjanak. Ehhez legalább napi másfél liter folyadék szükséges (az optimális mennyiség ennél jóval több).

Mi történik akkor, ha valaki nem fogyaszt megfelelő mennyiségű folyadékot? Ennek levezetése puszta logisztika. A folyadékmennyiség elapadásakor a szervezet számításokat végez, majd pont úgy, mint egy kevesebb erőforráshoz jutott termelőüzem, azokat a funkciókat csökkenti, melyek nélkül az üzem még működőképes. A számítások során a szervezet könyörtelen, a gondolatainkkal nem tudjuk ezt befolyásolni. Nem szabhatjuk meg szervezetünknek, hogy inkább az egyik vese leállását javasolom, hiszen egy vesével is el lehet élni, de hagyd meg számomra a szép hajamat és bőrömet. Ez így nem működik, hiszen hosszú távon egészség és működés szempontjából nem logikus.

Amikor a szervezet nem jut elég folyadékhoz, akkor minden egyes szervtől megvon valamennyit, így a funkciók minősége csökken ugyan, de mégis megmarad. Azt a „döntést”, hogy melyik szerv mennyi „vizet kap”, fontossági sorrend alapján dönti el. Ebből adódóan a kevésbé létfontosságú szervek, mint például a bőr, köröm, haj, százalékos arányban kevesebbet kapnak, mint például a szív vagy a máj. Nyilvánvalóan ennél jóval bonyolultabb a folyamat, azért lett ennyire leegyszerűsítve, hogy ne csak a biológusok és orvosok értsék meg ezt az írást, ők amúgy is tisztában vannak mindezzel. A fentiek alapján egyértelmű a végkövetkeztetés, a bőrt nem elegendő az arckrémek által „kívülről” hidratálni. A szervezet több folyadékot biztosít a bőr számára, ha van számára elegendő készleten. Feltétlenül fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás.

A másik fontos tényező a minőség. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű folyadékhoz juttatjuk hozzá szervezetünket. A cukros és adalékanyagokkal dúsított üdítők rengeteg kárt okoznak, hiszen rengeteg méreganyagot juttatnak a szervezetbe. Aki eddig napi egy liter kólát ivott, majd a cikk első felét figyelembe véve napi két literre emeli a mennyiséget, valószínűleg rosszabb hatást fog elérni, ami a bőrön is meg fog látszani.

A legjobb megoldás a tiszta víz. Ez lehet víztisztítóval szűrt csapvíz vagy szénsavmentes ásványvíz. Ezenkívül a gyógytea is jó megoldás, de az csak azoknak javasolt, akik nagyon jól ismerik a gyógynövényeket. Azon túl, hogy az elegendő mennyiségű és jó minőségű folyadék pótlásával szebb lesz a bőrünk, hajunk, körmünk, nagyszerű „mellékhatásként” frissebbek leszünk fizikailag és szellemileg egyaránt.

Ez is érdekes lehet...

1 hozzászólás

  1. Számtalan esetben tapasztaltam, hogy emberek élnek napi 2 pohár vízzel. Aztán csodálkoznak, hogy estére valahogy fáj a fejük. Én picit hozzátenném, hogy a megfelel mennyiség mellett fontos, hogy tiszta legyen az a víz. És régebben nem értettem, hogy németországban miért árulnak még mindig üvegben ásványvizet. Aztán amióta a káros biszfenol oldódás a műanyag ásványvizes palackokból a fókuszba került, megértettem. Szép napot, egészséges vizet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük