A koreai vörös ginseng arcmaszk elsősorban érett bőrre ajánlott, nagyon jól kiegyenlíti az arcbőrön keletkezett elszíneződéseket. A termékleírásban az szerepel, hogy kiváló a pórusösszehúzó hatása, ezt én nem tapasztaltam, nem is ezért használom elsősorban.

Először a felhasználásról írnék. Legmegfelelőbb időpont a lefekvés előtti használat. Az arcmaszk egyszeri használatra van, egyetlen maszk van a tasakban, ami azért előnyös, mert nagyon egyszerű használni. Nem kell a felkenéssel bajlódni, csak fel kell helyezni az arcra arctisztítás után, majd szépen elegyengetni, hogy mindenhol rátapadjon a bőrre.
Az arctisztítás után Sulwhasoo First Care szérumot kenek az arcbőrömre, majd azonnal felhelyezem az arcmaszkot. Ezután vízszintesbe helyezem magam, hogy stabil legyen a maszk az arcomon. Lehet közben olvasni vagy tévét nézni. Fél óra az ideális idő, amennyit érdemes az arcon tartani a maszkot. Fél óra után le lehet venni, de nem javasolt tapogatni az arcbőrt. A bőrön érezhetően marad hatóanyag, azt hagyni kell teljesen felszívódni.

Első alkalommal őszintén meglepődtem, annyira egyenletes színe lett az arcomnak, teljesen eltűntek róla a megszokott elszíneződések. Elsősorban ezért vált a kedvencemmé (a másik ok az illata, imádom a vörös ginseng illatát).
A vörös ginsengről érdemes néhány információt tudni. A Koreai-félszigeten őshonos növény, a ginsengek közül a legértékesebb. Az elnevezése (Panax ginseng) görög eredetű, szó szerinti jelentése „mindent gyógyít”. Belsőleg fogyasztva a koreai vörös ginseng a szervezetnek azon a részén hasznosul, ahol arra szükség van. Bőrápoló termékek esetében még fokozottabb a hatékonyság, hiszen közvetlenül a „gyógyítandó” területtel érintkezik.

A koreai vörös ginseng már évszázadokkal, évezredekkel ezelőtt is különleges ajándéknak számított komplex egészségvédő hatása miatt. Az egyik legértékesebb gyógynövény Koreából. A leírás cseppet sem túlzó, a koreai kozmetikumok között azok a legértékesebbek, melyek vörös ginsenget tartalmaznak. Az illatát nem mindenki kedveli, főként Európában nem, mert teljes mértékben elüt az általunk megszokott gyógynövények illatától. Ám nagyon gyorsan meg lehet szeretni.

Frissítés: A koreai vörös ginseng arcmaszkot már nem forgalmazzuk, de ITT találod jelenleg kapható ginsenget tartalmazó arcmaszkjainkat.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük