Az Amore Pacific 2010-ben dobta piacra az első fermentációs technikával készített termékét, a Hyosiát, az LG Su:m37-es termékének sikerét látva. A Hyosia egy szójabab-fermentációval készült bőrápoló márka. Annak érdekében, hogy ősi, ritka szójafajtákat találjanak, az Amore Pacific szövetkezett a The Grace of Nature kutatóintézettel, amely keleti gyógymódok és természetes orvosságok kutatásával foglalkozik.

A Koreában honos orvosi szójabab már bizonyította hatékonyságát a keleti gyógyászatban, mégis hazájában eddig hanyagolták. Az Amore Pacific létrehozott egy 2900 nm nagyságú ültetvényt a Tanhyeon-myeon területen, Pajuban, a Gyeonggi tartományban, ahol 10 különböző fajta őshonos szójababot termeszt. A cég célja, hogy biztosítsa a gyártáshoz szükséges őshonos szójabab alapanyagot megfelelő mennyiségben, és biztosítsa az organikus módon gondozott ültetvény fennmaradását. Erre alapozva a cég azt tervezi, hogy a hazai szójababot fogja alkalmazni a termékeiben, bizonyítva ezzel hatásosságát a bőrön. Ez a prémium márka még csak kutatási fázisban van. Addig is hiánypótlásként, az Amore Pacific piacra dobta a Hyosiát.

Az Amore Pacific már 1980-tól a szójabab bőrre való hatására összpontosított, és 25 év kutatómunkájának eredményeképpen felfedezte a CureBEAN nevű ritka izoflavont, amely a fermentált szójababban található. A ritka izoflavonnak, a CureBEAN-nek erős antioxidáns funkciója van, nagyon hatékonyan eltávolítja a méreganyagokat a bőrből, ezzel a bőr saját regeneráló mechanizmusát normalizálja. Ennek következménye volt, hogy 2010-ben az Amore Pacific létrehozta a fermentációs technikával készült Hyosiát, amelynek az előbb említett a CureBEAN a releváns alkotóeleme.

Dél-Koreában sok koreai márka kombinálja a fermentációt a régi kínai gyógyfüvekkel, hogy mindkét irányt felhasználva a legjobb eredményt érjék el. Míg a japán fermentációs bőrápoló termékeknél csak a rizs szaké fermentációját használják. a koreai termékek többféle fermentációval készülnek, különféle növények, virágok, gyümölcsök fermentációjával, plusz kínai gyógyfüvekkel.

A kínai gyógyászatban használt füvek egyes elemei is fermentálódnak a mikrobák által. Eredetileg a gyógyfüveknek magas a rosttartalmuk, ezért nehezen emészthetők. A fermentációs folyamat segít az emésztésben és hatékonyabbá teszi az alkotórészeket a szerves bomlasztás határainak átlépésével. A folyamat során a gyógyfüvek apró molekulákra bomlanak le és sokkal könnyebben szívódnak fel. A fermentált anyag gyors felszívódása következtében a hatóanyagok sokkal jobban kifejtik a hatásukat. Fiziológiailag aktív alkotórészekben gazdag lesz a szer, amelyeknek semmilyen mellékhatása nincsen. Miután sokkal hatékonyabb így a szer, ezért kevesebb alapanyagra van szükség. Szakértők azt állítják, hogy a fermentált gyógynövények nem tartalmaznak növényvédő szereket vagy nehézfémeket, tehát biztonságosan használhatók.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük