Érdekes kérdés és sokszor jogos, hiszen nem mindenki látja azt, amit a tükör mutat. Sok esetben inkább látjuk a fejünkben tárolt képet, mint a valóságot. Arról nem is beszélve, hogy mennyire könnyen vesszük észre a hibákat és mennyire nehezen a pozitív változásokat. Te mit látsz, amikor tükörbe nézel?
Elmesélek valamit, ami egészen pontosan megmutatja, hogy mire is gondolok konkrétan, amikor azt kérdezem, hogy mit látsz a tükörben.

Néhány hónappal ezelőtt, szinte pont egy időben, heti rendszerességgel felhívott két hölgy, akik Ambrózia kozmetikumokat használtak. Elég kiterjedt volt a kozmetikumok skálája. A problémájuk is hasonló volt. Mindketten úgy érezték, hogy 40 felett szükségük van egy kis fiatalodásra, megújulásra.

A két hölgyről még annyit, hogy mindketten nagyon szépek. Bevallom, kicsit irigykedve néztem a fotóikat, amiket küldtek. Az életkoruk is megegyezik, tehát mondhatom, hogy a körülmények is hasonlóak voltak. Ezen kívül azonban minden más eltérő volt. Az egyik hölgy azért hívott fel minden héten, hogy megossza velem abbéli örömét, hogy mennyire jót tesznek neki az Ambrózia kozmetikumok, és részletesen elmesélte milyen változásokat tapasztalt. Sugárzott belőle az életöröm.

Ezzel szemben a másik hölgy minden héten azért hívott fel, hogy javasoljak neki valami erősebb hatású készítményt, mert nem simul a bőre úgy, ahogy szeretné. Véleménye szerint semmilyen változást nem látott az arcbőrén, ezért kértem tőle fotókat, pár hónappal azelőtti fotóktól kezdve friss fotókig bezárólag. Mondanom sem kell, hogy a változást kizárólag ő nem látta, hiszen az egyre frissebb fotókon szemmel látható volt a javulás. Ennek ellenére ezt nem tudtam neki megmagyarázni. Nem volt hajlandó elfogadni a javulást.

Nem csak az volt a probléma, hogy nem fogadta el a javulást, hanem az is, hogy szó szerint csodát várt. Az Ambrózia kozmetikumok kiváló készítmények, de nem csodaszerek. Egyik készítménnyel sem fog egyikünk sem 20 évesnek látszani. Ez lehetetlen. Erre csak a plasztikai sebészet képes.

Valamilyen szinten megértettem őt, hiszen engem is elfog a türelmetlenség, amikor egy új kozmetikumot tesztelek. Gyorsan akarom a változást és szeretnék totális, teljes ránceltüntetést. De bármennyire szeretném, ez nyilvánvalóan nem lehetséges.

A második hölgy pontosan úgy viselkedett, mintha „dupla vagy semmit” játszana az arcbőrével. Úgy gondolta vissza akarja nyerni a 20 éves kori külsejét, ám ha ez nem megy, akkor nem hajlandó észrevenni a változást.
És most felteszem újra azt a kényes kérdést: Te mit látsz a tükörbe nézve?

Van egy másik oldala is ennek a kérdésnek. Egy nagyon fontos tényező, amit nem szabad kifelejteni. És ez egy további kérdést vet fel. Milyen hatással van rád, amikor a tükörbe nézel? Mégis kinek segítesz azzal, ha nem vagy hajlandó észrevenni magadon a szépet? Kinek és mit akarsz bebizonyítani, amikor felnagyítod a hibákat és folyton arra gondolsz, arról beszélsz?

Az arcbőröd meghálálja a gondoskodást, de ha ezt nem veszed észre, és folyton a hibákat helyezed előtérbe, azzal saját magadnak ártasz. Boldogtalanná teszed magad a semmiért.

Próbáljunk meg egy új nézőpontba helyezkedni. Mindenkinek vannak az arcbőrén kisebb-nagyobb hibák, de a világon senkinek nem áll érdekében ezeket felnagyítani. Ezért ne erre helyezd a hangsúlyt. Vedd észre magadon a szépet és örülj neki!

Még egy utolsó megjegyzés. Ha örülsz a pozitív változásnak, az erősen befolyásolja majd a hangulatodat, ami még több változáshoz vezet majd. Engedd meg magadnak ezt a luxust!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük