Tudtad, hogy a tojásban található fehérje képes legjobban beépülni az izmokba? Ezen az előnyén túl kitűnő B-12 vitaminforrás, ami erősíti az idegrendszert. Zsírszegényen elkészítve diétás ételnek is kitűnő. Itt egy nagyszerű tojásétel recept, ami finom, diétás étrendbe is beépíthető, de akár vendégváró csemegének is kiváló.
Délutáni, esti nassoláshoz is sokkal egészségesebb a kekszeknél vagy édességeknél.
Hozzávalók:
::: 10 db nagy tojás
::: 6 dkg füstölt lazac filé vékony szeletekre vágva
::: ¼ csésze apróra vágott uborka
::: 2 teáskanál apróra vágott kapor + néhány szál a dekorációhoz
::: 3 evőkanál majonéz
::: 1 mokkáskanál frissen őrölt feketebors
::: kevés himalája só
Elkészítés:
::: 1.) Főzzünk keményre 10 tojást, majd hosszában vágjuk félbe.
::: 2.) A 6 dkg lazacból szeljünk le 20 nagyon vékony pici szeletet és tegyük félre a díszítéshez, a maradék lazacot vágjuk apróra.
::: 3.) 10 szelet uborkát félbevágva szintén a díszítéshez tegyünk félre.
::: 4.) Óvatosan szedjük ki a főtt tojások sárgáját, majd keverjük össze az aprított uborkával, az aprított lazaccal, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a majonézt, amíg homogén állagú nem lesz.
::: 5.) A tojásfehérjék lesznek a „csészék”. Ezekbe töltsük vissza a tojássárga keveréket. Használhatunk habzsákot, de kiskanállal is visszakanalazhatjuk.
::: 6.) Tűzzük bele a krémbe a fél uborkaszeleteket, majd göngyöljük fel és fektessük a tetejére a félretett lazac szeleteket.
::: 7.) Egy-egy szál kaporral is díszíthetjük.
Tegyük be a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat! 🙂