A spárgának most kezdődik a szezonja, és viszonylag rövid ideig tart, ezért érdemes kihasználni jótékony hatását.
Tudtad, hogy a spárga kalóriatartalma nagyon alacsony? Ezért tavasszal és nyár elején érdemes sokszor szerepeltetni diétás étrendben.

A bőrünknek is nagyon jót tesz a spárga, magas az E-, B3-vitamin tartalma, ami javítja a vérkeringést. A sok folsav és vas segíti a vérképzést, akár a tavaszi fáradtságot is el lehet kerülni sok spárga fogyasztásával. A legnagyobb előnye azonban abban rejlik, hogy nagyon magas a rosttartalma, ami kitakarítja a bélrendszert, serkenti az emésztést, segíti a fontos tápanyagok felszívódását. Ettől lesz látványosan szebb a bőröd.
Egy olyan receptet teszek most közzé, ami körettel főételnek is kiváló, köret nélkül délutáni snack is lehet. Grillezheted, de sütőben is sütheted. Elkészítési ideje kb. 20 perc. A fotó alatt találod a leírást.

Hozzávalók

::: spárga
::: vékonyra szeletelt bacon
::: olíva olaj
::: só és bors

Elkészítés

Óvatosan távolítsd el a spárga fás részeit, kb. 2-4 cm-re a végétől. Olívaolajjal kend be, illetve szórófejes flakonos olívaolajjal még könnyebb a művelet, majd sóval és borssal óvatosan hintsd be végig a szárat. Ezután a vékonyra szeletelt bacont spirál alakban tekerd rá. Ha grillezed, akkor mindkét oldalát süsd 4 percig. Előmelegített sütőben 250 fokon is sütheted, pár perc alatt megsül.
Tálalhatod parmezán sajtos tésztával vagy sült paradicsommal, de köret nélkül is nagyon finom csemege.

Jó étvágyat! 🙂

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük