Sok szó esett már arról, hogy a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumot használjuk. Ez alapvető tény. Ám a bőrtípusunk meghatározásakor több dolgot is figyelembe kell vennünk. Bőrtípusunkat legegyszerűbben a pórusok mérete alapján állapíthatjuk meg.

Nagy és tág pórusok zsíros bőrre utalnak. Teljesen sima, zárt pórusok száraz bőrre. A kettő közötti átmenet határozza meg, hogy mennyire zsíros vagy mennyire száraz a bőr. Ennek ellenére ez nem ad meg minden választ, amire szükségünk van. Nagyon fontos, hogy bőrtípusunk meghatározásakor éppen milyen időjárás, milyen évszak van.

Ha nyáron állapítjuk meg bőrtípusunkat, akkor ősszel és télen ez már nem lesz helytálló, mivel a hideg és a szél szárazabb bőrt idéz elő. Mondhatjuk, hogy egy fokozattal minden bőrtípus eltolódik a száraz felé, amikor hideg vagy szeles idő van. Erre érdemes nagyon odafigyelni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nyáron nincs szükség hidratálásra, hiszen a meleg hatására is veszít vizet a bőrünk, ám ennek mértékét inkább a folyadékpótlás mennyisége határozza meg.
Mivel mostanában igen szélviharos napokat élünk át, ezért nagyon fontos a fokozott hidratálás.

Ugyanez vonakozik az arctisztító kozmetikumokra is. Ugyanaz az arctisztító nem megfelelő egész évben. Amikor hidegebbre vagy szélviharosabbra fordul az idő, akkor érdemes hidratálóbb arclemosó kozmetikumot használni. Legegyszerűbb, ha olyan hidratáló krémet választasz, ami minden bőrtípushoz ajánlott. Nagyon fontos, hogy mélyhidratáló legyen, tehát a nedvesség eljusson a bőr mélyebb rétegeibe, valamint a krém segítse a bőr vízvisszatartó képességét növelni.

Nézz körül hidratálóink közt!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük