Melyik nő ne szeretne minden nap ragyogóan kinézni? Ki ne álmodna arról, hogy smink nélkül is gyönyörű lenne a bőre? Melyikünket nem bűvölnek el a szép és hatékony krémek, hidratálók? Ki az, aki nem próbált végig egy csomó terméket, s mindtől azt várta, hogy megszépítse?
Van egy lényeges különbség a keleti és a nyugati kozmetika és szépségipar között. Mindkettőnek az a célja, hogy minél több segítséget nyújtson a nőknek a szépségük megőrzésében és kiemelésében, ám a nyugati termékek elsősorban a meglévő hibák elkendőzését tartják szem előtt, míg a keleti vonal úgy tartja, hogy a smink csupán ráadás, megkoronázása az alapból szép és egészséges bőrnek, így ők a megelőzésben és a minőségi arctisztításban járnak élen.

Hát nem sokkal természetesebb egy szép arc egy leheletnyi sminkkel, ami pont ott hangsúlyoz, ahol kell?

Persze sok koreai, japán és kínai nőtől irigyelhetjük az adott genetikát, amitől sokáig ránctalan és sima a bőrük, de ki tudja, talán a genetikájuk csak ráadás a minőségi, prémium kategóriájú és természetes összetevőkből készült kozmetikumok és kiegészítők mellett?

Nézzük meg alábbi képeken ugyanezt a különbséget, de ezúttal europid arcokon. A különbség itt is szemmel látható:

Gyönyörű, igaz? De vajon hogy mutat smink nélkül, mennyi ideig tart, mire így néz ki, és ki az, aki minden nap így lép ki a lakásból és indul el neki a napnak? S vajon milyen állapotban van a bőre a sok alapozó és bronzosító, meg pirosító alatt? Ki tudná megmondani?

Rajta is látszik, hogy sminkelt kicsit. De az összhatás mégis természetesebb és üde. Ez a lány nem fulladna bele a saját sminkjébe. Alapozó és púder is csupán minimális van rajta és azért is mutat ilyen szépen, mert a bőre tiszta a kozmetikum alatt.
A minőségnek ára van – gondolhatjuk. Ám ez esetben ez az ár meglehetősen baráti. Ha végigböngészitek a webáruházat, láthatjátok, hogy az árak nem térnek el a drogériákban kapható felső-közép kategóriától.

Ez azért van, mert ami itt, nálunk prémiumnak számít, az ott, keleten az alap. A nők legtöbbje már ezeket használja, ezért rengeteget gyártanak.
Hogy mi a koreai kozmetikumok titka?
Az egyedülálló összetevők.
Olyanok, mint a csiganyál, a porított szarvasagancs, a faszén és az a több száz növényi összetevő, amiből – technológiájuknak hála – magas koncentrátumban ki tudják nyerni a tápanyagokat.

A legtöbbjük e mellett az érzékeny bőrnek sem okoz irritációt, mert parabén, ásványi olaj és tartósítószer mentes. Tudtátok, hogy például Koreában a legtöbb üzletben, bevásárlóközpontban kaphatóak az arcmaszkok? S, hogy a koreai nők heti 2-3 alkalommal is használják őket? Náluk az igényes arcápolás több lépcsős folyamat, s nem csak kapkodva megmosott arc egy kellemes illatú tisztítóval, szappannal, vagy tonerrel, s nem csak egy ránctalanító krém felpakolása esténként.

Először az arctisztítás, majd a tonizálás, aztán az arc megfelelő előkészítése a hidratálásra például egy esszencia segítségével, s utána a konkrét ránctalanító, vagy tápanyagokban gazdag hidratáló használata.
Ez a folyamat lehetővé teszi a bőrnek, hogy igazán alaposan megtisztuljon és csak a kellően tiszta arcbőrre kerüljön fel a többi krém.

Egy jól megválasztott arctisztító, toner és hidratáló csodákra képes. Az önmagában szép és egészséges bőr pedig nem követeli meg a mindennapi alapozó és púder használatát. Sokunknak problémás a bőre, mely nagy százalékban adódhat a nem megfelelő arctisztításból és a bőrtípushoz nem kompatibilis kozmetikai termékek használatából.

Az idő pedig kérlelhetetlenül nyomot hagy mindenki arcán, kinek később, kinek korábban, ez sok mindentől függ.

De azt tudtátok, hogy az apróbb-nagyobb ráncok jó része azért alakul ki, mert a bőr nincs eléggé hidratálva a mélyebb rétegekben?
Ha a ránctalanító és a hidratáló nem elég hatékony, akkor csak a bőr felső rétegét érik el a tápanyagok, így alatta szárazabb marad, amitől összehúzódik és máris egyenetlenebb az arc, könnyebben jelennek meg rajta a ráncok.

A koreai kozmetikumok azért hatékonyabbak, mert erre, és az ehhez hasonló problémákra találtak tartós és hatékony megoldást.

írta: Anna Vent

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük